top of page

Laagdrempelige instapexcursies in Biesbosch

Met een lokale gids een halve dag op stap in dit geweldige gebied!

Laagdrempelige instapexcursies in Biesbosch
Laagdrempelige instapexcursies in Biesbosch

Tijd en locatie

9 andere datums

01 mei 2024, 13:00 – 16:15

Werkendam, De Hilweg 2, 4251 MT Werkendam, Nederland

Over het evenement

Het nationaal park De Biesbosch, gelegen op de grens van Zuid-Holland en  Noord-Brabant, is één van de grootste moerasgebieden van ons land met grote aantallen vogels, planten als Spindotterbloemen en natuurlijk de Bever.

De afgelopen jaren is het gebied enorm in omvang gegroeid door natuurontwikkeling en projecten om de rivier meer ruimte te geven. Deze nieuwe gebieden hebben een enorme aantrekkingskracht op vogels. Vele eenden en steltlopers bezoeken het gebied tijdens de trek. En bijzonder is dat tegenwoordig zowel de zeearend als de visarend met enkele paren tot broeden komen in het gebied. Het gebied trekt dan ook vele vogelaars uit binnen- en buitenland aan.

Tijdens de excursies bezoeken we het gebied De Noordwaard in de Brabantse Biesbosch, één van de mooiste en meest vogelrijke delen van het gebied.

De excursie bestaat uit een wandeling in een laag tempo en van enkele kilometers lang die doorgaans ongeveer 3 uur in beslag neemt. Daarnaast bezoeken we één of meer uitkijkpunten op plekken met grote aantallen watervogels. Om extra goed zicht te krijgen, is het raadzaam een verrekijker mee te nemen. En vergeet bij wisselvallig weer je regenkleding en laarzen niet! Kortom: een unieke gelegenheid om onder deskundige leiding vogels te kijken in dit prachtige natuurgebied!

Uw gids voor deze excursie is Josien Schenkels, die dit gebied  en de soorten die er voorkomen op haar duimpje kent!

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page