top of page

Herkenning van vogelzang op de Veluwe

Met goede kans op Draaihals!

Herkenning van vogelzang op de Veluwe
Herkenning van vogelzang op de Veluwe

Tijd en locatie

1 andere datums

25 apr 2025, 13:00 – 16:30

Deelen, Delenseweg 6877, 6877 AE Deelen, Nederland

Over het evenement

Wegens succes herhaald:  een excursie waarbij we ons al wandelend door een van de mooiste gebieden van Nederland gaan richten op de herkenning van de zang (en soms ook roep of roffel) van de verschillende vogels die we tegen komen. Herkenning van geluiden is essentieel als je stappen wilt maken in het "vogelen" want hoewel we het eigenlijk altijd over "vogels kijken" hebben doen de meeste ervaren vogelaars meer met hun oren dan met hun ogen. Dat geldt uiteraard vooral wanneer je je in een bos bevindt, waarbij het horen van soorten vaak veel makkelijker is dan het zien. We maken een wandeling (ongeveer 7-8 kilometer) in zeer rustig tempo en over goed begaanbare paden in een tijd dat er al flink wat bos- en heidesoorten terug zijn en de longen uit het lijf zingen. Alle mogelijkheid, dus, om veel te leren en uiteraard gaan we ook proberen veel van de soorten ook in de kijker te krijgen. Met wat geluk pakken we hier ook een aardig rijtje leuke vogels mee, want de excursie vindt plaats op de piek van de voorjaarstrek en de lijst aan lokale broedvogels is ook behoorlijk indrukwekkend. Zo maken we bijvoorbeeld een goede kans op het zien en/of horen van de zeldzame Draaihals! Kortom, we gaan voor een ideale combinatie van leuk, leerzaam, ontspannen en actief; precies zoals vogelen zou moeten zijn!| Kijk voor een verslag van de vorige editie HIER!

  • Aantal personen: Maximaal 10 
  • Gids: Martijn Bot
  • Inclusief: Een dagdeel wandelen onder leiding van een gids, gebruik van optiek, een digitale verslag met foto's na afloop, 21% BTW
  • Prijs: 39 euro per persoon
  • Praktische informatie: We lopen ongeveer 7-8 kilometer in rustig tempo op goed begaanbare paden. Er zijn leenverrekijkers beschikbaar. Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

  • Wandelen vogelzang Veluwe

    Wandelexcursie met de focus op vogelzang, met goede kans op Draaihals!

    € 39,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page