Raaf_DSC0987
appelvinklesley
17620477_1151706318290006_2318694122074872930_o
Vos
DSCN3974
edelhert
wild zwijn 3O8A4161-
_TD_2334

WANDELEXCURSIE: De winterse Veluwe

De Veluwe is een van de grootste en meest geliefde natuurgebieden van Noordwest-Europa. Gedurende voorjaar en zomer kent het park verreweg de grootste bezoekersaantallen, maar wat vele mensen vergeten is dat ook de winterperiode van geweldige schoonheid is. De natuur lijkt verstild en in diepe rust, maar bij nadere inspectie is er wel degelijk zeer veel te zien. Spechten beginnen met de eerste verkenning van hun broedgebieden, Raven patrouilleren boven de heidevelden, groepjes Kruisbekken verplaatsen zich tussen de verschillende percelen met naaldbomen en met wat geluk vinden we een Klapekster. Groepjes mezen, Goudhaantjes en Sijsjes bevolken de bossen, terwijl Veld- en Boomleeuweriken af en toe in kleine groepjes overvliegen. Bovendien is de kans op het zien van Edelherten, Damherten en Wilde Zwijnen altijd aanwezig! Ook fotografisch kan het er in deze tijd prachtig zijn, dus vergeet uw fotocamera vooral niet!

Birdingholland.nl heeft een prachtige en rustige wandeling voor u uitgezocht op een nieuwe en (naar wij inschatten) nóg betere locatie dan de succesvolle vorige edities. In zoals altijd klein gezelschap trekken we het gebied in om op zoek te gaan naar alles wat een winterdag op de Hoge Veluwe ons te bieden heeft. We wandelen in totaal zo’n 10 kilometer over goed begaanbare paden en in rustig tempo. Onderweg nemen we uitgebreid de tijd om te genieten van het landschap, de vogels en de rust (we hebben niet voor niets gekozen voor doordeweekse dagen). De gids heeft een goede telescoop mee waardoor het soms voelt alsof u zich in een natuurfilm bevindt! We beginnen de excursie met koffie/thee en een stroopwafel en eindigen met een kop warme chocolademelk!

Summary in English: an excursion on foot (+/- 10 kilometers) close to the famous National Park of the Hoge Veluwe (not in it; we've found a better location!). Amongst the to be expected species are Common Raven, Crested Tit, Hawfinch, Siskins, Black Woodpecker and Crossbill, but we are also hoping for encounters with mammals like Red Deer or Wild Boars!

 

 • Wanneer:
  - Maandag 31 januari 2022, 9.00 uur (einde om ongeveer 14 uur)
  -
  Vrijdag 11 februari 2022, 9.00 uur (einde om ongeveer 14 uur)

 • Aantal personen: Maximaal 10

 • Gids: Martijn Bot

 • Startpunt: Nabij Elspeet, exacte locatie volgt

 • Inclusief: Middellange wandeling onder leiding van een ervaren gids, gebruik van telescoop en naslagwerken, warme chocolademelk, koffie/thee en stroopwafel, soortenlijst.

 • Prijs: 45 euro per persoon

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!