top of page
Roodhalsganzen-
Ruigpootbuizerd - Corstiaan Beeke
Standleeuwerik 1
Sneeuwgors
Witbuikrotgans
Oeverpieper - Corstiaan Beeke
Velduil 3
blauwe kiekendief 2
frater3
16665675_1107134242747214_1884291936884646298_o
Keep - Corstiaan Beeke
Krakeend_DSC7482-MB

WaddenWinterWandelexcursie: Schiermonnikoog

De Wadden zijn recent uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Birding Holland is het roerend met deze uitverkiezing eens; het is feitelijk de enige echte wildernis die ons met de mensenhand geschapen land nog kent. Dat is één van de redenen waarom we er tijdens onze excursies ook graag komen. Daarnaast heeft elk seizoen z’n eigen sfeer en vooral ook z’n eigen vogels en het is het weidse landschap steeds weer een genot om in rond te varen, te fietsen of in dit geval te lopen.
Tijdens deze speciale Kerstexcursie gaan we het Nationaal Park Schiermonnikoog en haar vogels te voet verkennen. Er ligt een groot aantal verschillende habitats op loopafstand van de veerhaven en een dag lopen levert dan ook vaak een gevarieerde soortenlijst op. Van de ganzen en Goudplevieren in de Banckspolder tot de eenden en wellicht een IJsvogel en Baardmannetjes op de Westerplas en van Strandleeuweriken, Sneeuwgorzen en misschien een Velduil op de kwelders tot Kruisbekken en Goudhanen in het bos. Daarnaast heeft een eiland altijd wel iets onverwachts in petto en staat er zodoende op de boot terug altijd wel een verrassende soort of twee op de lijst.
Nadat we vanuit de haven van Lauwersoog op het eiland zijn aangekomen wandelen we in rustig tempo langs alle mooie plekken aan de westkant van het eiland. We lunchen bij enigszins gunstig weer ergens in de duinen en wandelen vervolgens verder om in het dorp te eindigen met een kop warme chocolademelk. Vervolgens nemen we om een uur of vier de bus terug naar de veerhaven en zijn we rond kwart over vijf terug in Lauwersoog.
De totale loopafstand zal ongeveer 10 kilometer bedragen, waarbij het tempo rustig zal zijn en we niet of nauwelijks door moeilijk begaanbaar terrein zullen lopen.

Summary in English: a full day of walking (+- 10 kilometers) and birding on one of the most beautiful of our Wadden Islands: Schiermonnikoog. Join our local guide in search of winter specialties and enjoy the beautiful and truely unique landscape. Starting point: Lauwersoog. Ferry crossing and lunch included.

  • Wanneer: Vrijdag 29 december 2017, 9.00 uur (terug rond 17.30 uur)

  • Vertrekpunt: Lauwersoog-haven, Wagenborg terminal

  • Inclusief: Dagexcursie onder leiding van de gids, overtocht per veerboot, lunch, kop warme chocolademelk na afloop, busvervoer van het dorp naar de veerhaven, gebruik van telescoop en boeken, digitale soortenlijst achteraf.

  • Prijs: 95 euro

  • Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 10   

  • Goed te weten: Een eigen verrekijker is een vereiste, een telescoop is aanwezig. Denk aan warme, water- en winddichte kleding en goede schoenen.

bottom of page