top of page
roodhalsfuut
topper4
roodkeel201602141
Geoorde Fuut
zwartezee
4K1A9325
nonnetjes
zeekoet2
nonnetje4
Middelste Zaagbeksite
Grote Zaagbek (Vrouw)
IJseend
dwergmeeuw Alex Bos

All-inclusive vaar/fotografie-excursie: wintervogels op de Waddenzee

Iedereen die ’s winters wel eens vogels heeft gekeken nabij Kornwerderzand of op de Afsluitdijk weet dat het Wad in de winter gastheer is van vele duizenden vogels. En wie droomt er dan niet van om eens met een boot het Wad op te gaan om al die vogels eens van dichterbij te gaan bekijken en om een poging te wagen tussen al die sowieso al prachtige soorten op zoek te gaan naar een zeldzaamheid en/of unieke fotomomenten?

Birdingholland.nl maakt dit mogelijk! Deze excursie biedt u de unieke kans om in klein gezelschap en onder begeleiding van een gids en een ervaren schipper het wad op te varen. De boot, de Jacob Kien, vaart waar wij naar toe willen en we kunnen zodoende naar hartenlust op zoek naar alle soorten die de Waddenzee rijk is en naar prachtige vogel- en fotomomenten. We zullen ons daarbij vooral ophouden nabij de haven van Kornwerderzand en net boven de Afsluitdijk; uit ervaring is gebleken dat hier nou eenmaal de meeste vogels zitten!
De enorme groepen Eiders, Grote- en Middelste Zaagbekken, Nonnetjes, en Toppers zijn befaamd, maar in het gebied worden ook regelmatig verschillende duikersoorten (voornamelijk Roodkeelduiker, maar andere soorten zijn ook mogelijk), futen (waaronder Roodhalsfuut en Kuifduiker), Zeekoeten, meeuwen en steltlopers gezien.
Voeg hierbij de grote kans op Zeehonden (met jongen) en de fantastische uitzichten over onze enige echte wildernis en deze excursie staat garant voor een onvergetelijke winterdag voor zowel vogelaars als fotografen!

De tocht is all inclusive, dus met koffie/thee, snacks, lunch etc. U hoeft dus alleen een verrekijker en een camera mee te brengen en wij verzorgen de rest!


Summary in English: All inclusive boat trip (so including lunch, snacks, drinks etc.) on the Unesco World Heritage reserve of the Wadden Sea, one of the last true wildernesses of The Netherlands. Main focus is of today will be photography of the wintering birds near Kornwerderzand and Afsluitdijk (Greater Scaup, Red-breasted Merganser, Goosander, Eider and Smew, to name a few), but there's always a good chance on surprises. Departure from the harbour of Harlingen

 

  • Wanneer: Maandag 20 februari 2023, 10.00 uur (einde om ongeveer 16.30 uur).

  • Aantal personen: Maximaal 12  (Nog 5 plekken beschikbaar)

  • Startpunten: Harlingen Haven

  • Inclusief: Een boottocht over de Waddenzee onder begeleiding van een gids, lunch (broodjes, soep, koffie/thee), alle hapjes en drankjes een digitale soortenlijst na afloop. Start- en eindtijd kunnen enigszins veranderen vanwege het getij.

  • Prijs: 99 euro per persoon

  • Praktische informatie: Zorg voor genoeg warme en waterdichte kleding. Bij te veel wind gaat de tocht niet door.

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page