top of page
grote en kleine zilverreiger
Ijsvogel 2
Ruigpootbuizerd - Corstiaan Beeke
grgans1
zeearend 3 Alex Bos
vos-JoostBouwmeester-3034-1_1
edelhert
pijlstaart1
buizerd 1
roerdomp201208061
Smelleken
blauwe kiekendief 2
blauwe kiekendief
bergeend
Vos
Slechtvalk
kleinezil
Raaf_DSC0987
zeearend 1 Alex Bos
geelpootmeeuw_1
wildezwaan20170116org1
slobeend1

Winter in de Oostvaarders- en Lepelaarplassen

Het late najaar en de winter zijn Oostvaardersplassen is iets wat u een keer meegemaakt moet hebben. Het is een tijd waarin het alles behalve laagseizoen is qua vogels en ander leven. Gedurende de najaarstrek is het gebied volgelopen met soorten die hier de winter komen doorbrengen, waardoor zowel de kwaliteit als de kwantiteit aan vogels indrukwekkend is. Vele soorten ganzen en eenden (alle in prachtkleed), maar ook roofvogels en een behoorlijke variatie aan zangvogels zijn gedurende een dag vogels kijken te verwachten. Enkele van de te verwachten (winter)specialiteiten van het gebied zijn bijvoorbeeld Ruigpootbuizerd, Klapekster, Raaf, Zeearend, Blauwe Kiekendief, Baardman, IJsvogel, Nonnetje, Pontische Meeuw en Cetti's Zanger, maar de soortenlijst gaat uiteindelijk rap oplopen gezien de variatie in habitats die we vandaag gaan bezoeken. Daarnaast maken we natuurlijk ook kans op mooie groepen Edelherten en wellicht enkele Vossen

We maken vandaag een compleet rondje Oostvaarders- en Lepelaarsplassen, zoals u van ons gewend bent in klein gezelschap en met een zeer ervaren gids. We beginnen en eindigen nabij Lelystad en daar tussenin bezoeken we alle bekende observatiepunten die het gebied zo befaamd maken. Gedurende de dag zullen we kleine wandelingen maken en zal de indeling van de dag verder enigszins afhangen van hoe goed en waar de vogels zich laten zien. Dat we uiteindelijk zullen eindigen met een mooie lijst vogels en een prachtige natuurervaring: daar durven we onze handen wel voor in het vuur te steken!

 

Vanwege de drukte in de weekends hebben we deze excursie gepland op een doordeweekse dag. Die rust gaat u meteen terugzien en zal zich zeker uitbetalen in de aantallen vogels die we zullen tegenkomen!

Summary in English: a day tour around the Oostvaardersplassen reserve. We visit all the famous observation points to enjoy the numerous wintering birds (with a good chance of seeing Rough-legged Buzzard, White-tailed Eagle, Hen Harrier, Bearded Tits, Smew and thousands of ducks and geese) in one of the most beautiful winter destinations of The Netherlands.

 • Wanneer:
  - Maandag 28 november 2022. Aanvang 9.30 uur, einde om ongeveer 16 uur  (VOLGEBOEKT)

 • Aantal personen: Maximaal 8 

 • Startpunt: Bezoekerscentrum Lelystad, Kitsweg 1

 • Gids: Martijn Bot

 • Inclusief: Volle dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per minibus vanaf Lelystad, koffie/thee en stroopwafel, gebruik van optiek en boeken, een digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

 • Verrekijkers worden beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES

 • Prijs: 69 euro

 • Goed om te weten: Stevige wandelschoenen, water- en winddichte kleding alsmede een eigen verrekijker zijn zeer aan te raden. Er is een telescoop voor algemeen gebruik.
   

bottom of page