top of page

MINIBUSEXCURSIE: Welkom voorjaar! - Arkemheen, Eempolders, Harderbroek

Ik weet niet hoe het met u zit, maar wij kijken, ondanks onze liefde voor winter en wintervogels, in januari en februari toch ook wel uit naar het voorjaar. Eerste baltsende Grutto's in de weilanden, zingende Blauwborsten in de rietvelden, ratelende Zomertalingen in de plas- en moerasgebieden: wat kun je er enorm zin in hebben!

Deze excursie gaat u onderdompelen in dit heerlijke, prille voorjaarsgevoel middels een bezoek aan drie prachtige gebieden waar het voorjaar reeds vanaf half maart volop te voelen is. Zowel de Eempolders (provincie Utrecht), Polder Harderbroek (Flevoland) als Arkemheen (Gelderland) zijn zeer vogelrijke gebieden die zowel voor de eerste voorjaarsdoortrekkers als voor broedvogels fantastisch zijn.

Het leuke van vogels kijken in maart is bovendien dat we ons precies op een kruispunt van lente en voorjaar bevinden, een periode waarin de soortenrijkdom zeer groot is. De eerste voorjaarssoorten zijn dus terug, terwijl veel wintergasten nog niet vertrokken zijn: hét recept voor een prachtige en gevarieerde vogeldag, waarbij ook flink gefotografeerd mag worden! En natuurlijk kan het programma altijd enigszins afwijken mocht er een leuke soort in de buurt opduiken; de route is bij ons nooit in beton gegoten.

Stap dus in onze minibus en ga mee op zoek naar uw eerste flinke shot voorjaar!
 

 • Wanneer:
  - Maandag 18 maart 2024, 9.30 uur (einde rond 17 uur)  (Door annulering weer 1 plek vrij!)
  - Zaterdag 30 maart 2024, 9.30 uur (einde rond 17 uur)   (VOLGEBOEKT)

 • Aantal personen: Maximaal 8 

 • Startpunt: Van der Valk Harderwijk

 • Gids: Martijn Bot

 • Inclusief: Dag vogels kijken in kleine groep, koffie/thee en koek onderweg, een telescoop voor algemeen gebruik, gratis leenverrekijkers op aanvraag (mogelijk gemaakt door FOTO SIPKES in Groningen) een verslag met foto's na afloop, 21% BTW

 • Prijs: 75 euro per persoon

 • Praktische informatie: Kleed u op de voorspelde verwachtingen. Er zitten kleine wandelingen in het dagprogramma, dus denk aan stevige schoenen. Lunch dient u zelf mee te brengen en nuttigen we op een mooie locatie. 

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page