top of page

WANDELEXCURSIE: Wintervogels op het prachtige Schiermonnikoog!

Na twee jaar afwezigheid is deze fijne excursie weer terug op de kalender! Want een winterdag wandelen op het mooiste (?) Waddeneiland van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken in elk zichzelf respecterend excursieprogramma!

Schiermonnikoog is niet alleen prachtig en vogelrijk, het is ook relatief klein. Hierdoor kun je met een wandeling van ongeveer 10-12 kilometer, die we afleggen in zeer rustig tempo (zoals vogelaars dat doen ;-)), de vele verschillende landschapstypes van het eiland meepakken. Kwelders, schorren, polders, een zoetwaterplas, duinen, dorp, strand en Noordzee: we komen er allemaal!

Halverwege zullen we in het dorp stoppen voor koffie met gebak, maar daarvoor en daarna lopen en struinen we heerlijk over deze weidse plek en gaan we op zoek naar de typische wintergasten die hier doorgaans in mooie aantallen te vinden zijn.

We ontmoeten elkaar in de haven van Lauwersoog en reeds op de Waddenzee begint de vogeldag; dit dynamische getijdengebied is immers één van de meest vogelrijke gebieden van Nederland! Op het eiland zullen we waarschijnlijk vooral op het westelijk deel wandelen. De exacte route bepalen we altijd vlak voor de excursie op basis van de omstandigheden en de recente waarnemingen. Op die manier houden we de excursie flexibel en hopen we zo veel mogelijk mooie soorten te kunnen meepikken. Aan het eind van de dag nemen we vanuit het dorp de bus terug naar de veerhaven en vertrekt de boot om 16.30 uur weer van het eiland.
 

 • Wanneer:
  - Vrijdag 9 februari 2024, 9.15 uur (einde rond 17.15 uur)  (Nog 1 plek beschikbaar)

 • Aantal personen: Maximaal 10

 • Startpunt: Terminal Wagenborg, Lauwersoog-haven

 • Gids: Martijn Bot

 • Inclusief: Dag vogels kijken, overtocht naar en van Schiermonnikoog, busvervoer vanuit het dorp naar de haven, koffie/thee en gebak op het eiland, een telescoop voor algemeen gebruik, gratis leenverrekijkers op aanvraag (mogelijk gemaakt door FOTO SIPKES in Groningen) een verslag met foto's na afloop, 21% BTW

 • Prijs: 79 euro per persoon

 • Praktische informatie: Kleed u op de voorspelde verwachtingen. Stevige wandelschoenen zijn aan te raden, laarzen zijn niet nodig. Lunch dient u zelf mee te brengen. Parkeren in de haven van Lauwersoog kost rond de 6 euro per dag, gratis parkeren kan in het dorp (op een kwartiertje lopen van de haven)

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page