top of page

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

LAST MINUTE: Voorjaarszang en spechten in Friesland!

Na een dipje in het midden van de week keert vanaf donderdag de vroege lente weer terug. Aanleiding genoeg om, naast de serie volgeboekte voorjaarstrips later dit jaar, een extra last minute wandelexcursie in te plannen op een dag dat de weersvoorspellingen zeer veelbelovend zijn.

Deze excursie bestaat uit twee wandelingen in twee gebieden die niet alleen prachtig, maar ook zeer vogelrijk en dicht bij elkaar gelegen zijn: de oude, gemengde bossen rondom de slotplaats van Bakkeveen en de bossen en heide van Allardsoog (op twee kilometer afstand). In deze beide gebieden is het voorjaar reeds volop begonnen en kunnen we dus prima oefenen op de herkenning van zang en roep van verschillende voorjaarsvogels en maken we kans op alle vijf de spechtensoorten die er in deze tijd van het jaar in ons land te vinden zijn. Februari en maart zijn de maanden dat ze lekker actief en vaak ook goed te vinden zijn (er zit nog geen loof aan de bomen, dat helpt!) en de combinatie met mooi weer vergroot de kansen aanzienlijk!
Wandel dus met gids Martijn mee (ongeveer twee keer 3-4 kilometer) en geniet van de vroeg intredende lente en het concert van vogelzang, roep en roffels! We gaan dus voor zo veel mogelijk leuke soorten maar gaan ook aandacht besteden aan de herkenning van de verschillende geluiden. Leerzaam en leuk voor vogelaars en met wat geluk ook voor fotografen!
 

  • DATUM: Vrijdag 22 februari 2019. Start 9.00 uur, eind rond 14.00 uur

  • Aantal personen: Maximaal 10 (Nog 3 plekken beschikbaar)

  • Gids: Martijn Bot

  • Startpunt: Slotplaats, Bakkeveen (Friesland)

  • Inclusief: Wandelexcursie onder leiding van een gids, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van boeken en optiek (verrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES), soortenlijst na afloop, 21% BTW

  • Prijs: 30 euro per persoon
     

bottom of page