top of page

NOORDZEETOCHT: Voorjaar op zee - incl. fotografieworkshop (o.a. Jan-van-Genten)

Ze zijn inmiddels befaamd en geliefd bij zowel fotografen als vogelaars: de Noordzeetochten met "ons" schip De Dageraad vanuit de haven van Lauwersoog. Natuurlijk vinden de meeste tochten plaats in het najaar, wanneer de trek van de zeevogels richting het zuiden plaatsvindt, maar ook het staartje van de winter/het vroege voorjaar hebben zich inmiddels bewezen als mooie tijden op zee. Dat geldt zeker voor het water boven Ameland en Schier, alwaar zich een beschermd zeereservaat voor overwinterende zeevogels bevindt. Duikers, Jan-van-Genten, zee-eenden, Alken en Zeekoeten en meeuwen denken alweer aan de trek richting broedgebieden en hangen in deze tijd van het jaar rond op de Noordzee boven de eilanden en de geur van de vis die wij meenemen blijkt dan vaak onweerstaanbaar. Dit levert weer vele prachtige fotomomenten (alleen al de duikende en roepende Jan-van-Genten achter het schip is een machtig fenomeen) en leuke waarnemingen op. En meer dan waar dan ook weet je op zee nooit wat je tegenkomt, dus een mooie verrassing behoort altijd tot de mogelijkheden. Kortom: deze trips zijn en blijven voor zowel vogelaars als fotografen een must!

Op deze afvaart gaat Jan Bosch met ons mee en hij kan u gedurende de tocht tips en trucs geven over hoe de zeevogels, maar in het speciaal de duikende Jan-van-Genten, het best te fotograferen zijn.

Slecht weer

De schipper bepaalt in overleg met Birdingholland.nl (uiterlijk) de dag voor de tocht of de omstandigheden het toelaten om de tocht door te laten gaan. Een beetje regen of mist is geen reden om de tocht af te gelasten. Houd uw mail, de Facebookpagina en deze website een dag vooraf in de gaten en bel ons bij twijfel.

Uiteraard krijgt iedereen zijn geld volledig terug als de reis onverhoopt wordt afgelast. Wanneer de schipper besluit dat uitvaren mogelijk is en u besluit zelf om welke reden dan ook om niet mee te gaan, dan volgt uiteraard geen restitutie.
 

  • Vertrekplaats: Haven Lauwersoog

  • Datum: Zondag 31 maart 2019  (Nog 8 plekken beschikbaar)

  • Vertrektijd: 08:30 (zomertijd!), terug tussen 16.30-17.00 uur

  • Kosten: € 59,- per persoon

    * Vogelwerkgroep? Neem contact op voor groepskorting of een privé-afvaart
    * Ook dit jaar is het weer mogelijk een drievaartenkaart te boeken. Kies drie Noordzeetochten en betaal de voordeelprijs van 150 euro.

    * Alle tochten zijn weg te geven als origineel cadeau. We maken er dan een mooie cadeaubon van!

bottom of page