top of page
bontjes1
noordsestern4
draaihals201704232
grauwevlieg
koekoek201505161
4K1A9214
visdief201605224
22112015-Holwerd-Kluut-4960
Dwergstern_DSC3421-MB
Rosse-Grutto_DSC5423-MB
13220977_1054310837960582_7856066576324157625_n
dwergmeeuw Alex Bos
DSCN1212
4K1A9325
grotesternorg3kopie
visdief201605222

All-inclusive: Waddenvaartocht en wandelexcursie op Vlieland

Zowel de Waddenzee als de eilanden behoren tot de mooiste gebieden van Nederland en beide zijn een bezoek meer dan waard. Deze (zoals gewoonlijk) kleinschalige excursie combineert beide gebieden en biedt u zo het beste van beide werelden: een prachtige vaartocht in rustig tempo op een eigen schip over de Waddenzee met al haar zandplaten en de indrukwekkende aantallen vogels en zeehonden gevolgd door een wandeling op de oostpunt van Vlieland. Mei is qua vogels een prachtige maand, dus al lopend richting vuurtoren en door de duinen gaan we op zoek naar de doortrekkers en broedvogels waar dit schitterende eiland zo bekend om staat. We wandelen in rustig tempo enkele kilometers en stoppen regelmatig om te speuren naar leuke vogels en om het Waddenlandschap in ons op te nemen.
Na de wandeling gaan we weer aan boord van ons schip en varen we, wederom in ons eigen tempo en geleid door het tij en de vogels, terug naar de haven waar de dag ook begon: Harlingen.
Het nieuwe schip, de Jacob Kien, is gemoedelijk en van alle gemakken voorzien. Onderweg verzorgt de schipper koffie/thee en snacks en er zit een uitgebreide lunch in de prijs inbegrepen. De gids neemt een goede telescoop mee en u krijgt achteraf een digitale soortenlijst thuisgestuurd. U hoeft dus niets anders te doen dan naar Harlingen te komen en aan boord te stappen, daarna wordt alles voor u geregeld en is het puur genieten van het weidse en fenomenale werelderfgoed!

Zoals gezegd is mei een fantastische tijd om buiten te zijn met volop kans op vele trekvogels op het eiland en steltlopers op de Waddenzee. Zeker het Wad is een dynamische plek waar je altijd op verrassingen kunt rekenen. Daarnaast vliegen de vogels vaak dicht langs ons schip zal de schipper er alles aan doen om ons steeds weer in de buurt te brengen van waar de vogels en zeehonden te zien zijn. Dat alles maakt deze excursie geschikt voor vogelaars maar tegelijk zeker ook voor (vogelende) fotografen!

Kijk voor een verslag en de foto's van de afgelopen editie HIER!

Summary in English: Another all inclusive boat trip (so including lunch, snacks, drinks etc.) at the Unesco World Heritage site of the Wadden Sea.
We will be sailing to the beautiful island of Vlieland where we will make a walk on the eastern tip of the island and to the lighthouse in search of spring passerines. On our way back to Harlingen we will go where the birds are and there will be enough time to enjoy all the specialties (mainly waders in summer plummage and terns) of the area.
 

  • Wanneer: Zondag 9 mei 2021, 9.30 uur (einde om ongeveer 19.00 uur). Tijdstippen enigszins onder voorbehoud.

  • Aantal personen: Maximaal 11 

  • Startpunten: Harlingen Haven

  • Inclusief: Een boottocht over de Waddenzee onder begeleiding van een gids, lunch (broodjes, soep, koffie/thee), alle hapjes en drankjes, wandeltocht over (de oostpunt van) Vlieland, 21% BTW

  • Prijs: 109 euro per persoon

  • Praktische informatie: Zorg voor genoeg warme en waterdichte kleding. Bij te veel wind gaat de tocht niet door.
     

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page