top of page

MINIBUSEXCURSIE: Najaar op vogeleiland Texel

Texel staat alom bekend als "vogeleiland" en die status/bijnaam is niet voor niets. Er zijn maar weinig plekken waar zo veel zeldzame soorten zijn gevonden als hier en ook qua broed- en doortreklocatie van de min of meer algemene soorten is Texel een paradijs. Gedurende het jaar kunt u op zeer regelmatige basis excursies boeken via het Vogelinformatiecentrum, maar af en toe en vanwege grote vraag nemen ook wij de boot en steken we met een klein gezelschap over om ons geluk te beproeven. September en oktober zijn, naast het voorjaar, dé maanden om dat te doen. Waarom? Omdat je dan werkelijk alles zou kunnen verwachten qua doortrek en het dus ongelofelijk spannend kan zijn. Zoals altijd en overal ben je wel afhankelijk van de omstandigheden en daarom is het ook moeilijk om vooraf te zeggen wat we gaan doen en waar we kans op maken. Het programma op het eiland zullen we afstemmen op de combinatie van het weer, de recente waarnemingen en ons inschattingsvermogen, dus het enige wat we kunnen beloven is een spannende en soortenrijke dag op één van de mooiste vogelplekken van Nederland, onder leiding van een gids die het eiland goed kent en zo veel ervaring heeft met vogels kijken op de Wadden in het najaar dat het maken van een programma wel aan hem overgelaten kan worden ;-).
We werken het programma in rustig tempo af en bieden uiteraard ook voldoende mogelijkheden tot fotograferen.
U kunt in Den Helder al instappen en wordt daar aan het eind ook weer afgezet maar wat er tussendoor gebeurt en wat we gaan zien... Wie zal het zeggen. Najaarsvogelen in optima forma, dus!

 

 • Wanneer:
  - Maandag 9 september 2024, 9.10 uur (einde om ongeveer 17.30 uur) 
  - Vrijdag 20 september 2024, 9.10 uur (einde om ongeveer 17.30 uur)
  - Woensdag 25 september 2024, 9.10 uur (einde om ongeveer 17.30 uur)
  - Maandag 14 oktober 2024, 9.10 uur (einde om ongeveer 17.30 uur)

 • Aantal personen: Maximaal 8

 • Startpunten: TESO-haven Den Helder

 • Gidsen: Martijn Bot

 • Inclusief: Vervoer per comfortabele minibus vanaf Den Helder, overtocht Den Helder-Texel v.v., koffie/thee en stroopwafel, gebruik van telescoop/leenverrekijkers en naslagwerken, digitaal verslag na afloop, 21% BTW

 • Er zijn leenverrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES

 • Prijs: 89 euro per persoon

 • Praktische informatie:  Kleed u op de voorspelde verwachtingen. Er zitten kleine wandelingen in het dagprogramma, dus denk aan stevige schoenen. Lunch dient u zelf mee te brengen en nuttigen we op een mooie locatie. Een verrekijker is op aanvraag en gratis beschikbaar.

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page