top of page

DRIEDAAGSE: Te-XL - Onze langste excursie op de meest spannende plek van Nederland!

Elk jaar organiseren we meerdere dagexcursies naar vogeleiland Texel, en deze zijn steevast ongelofelijk leuk. Zo leuk, dat je eigenlijk steeds weer aan het eind van de dag concludeert dat je eigenlijk nog helemaal niet klaar bent en er nog veel plekken zijn waar we niet aan toe gekomen zijn.

Om daar voor eens en voor altijd af te zijn, is deze DRIEDAAGSE excursie in het leven geroepen! Zo hebben we uitgebreid de tijd om recht te doen aan de vele goede vogelplekken die het eiland rijk is. We gaan in, als je het ons vraagt, de allerspannendste tijd van het jaar: het midden van de najaarstrek. In dit seizoen kunnen in principe overal zeldzaamheden opduiken, zijn ook de "gewone" soorten volop in beweging en gebeurt er boven zee ook van alles. Kortom: waar je ook kijkt en welke locaties je ook bezoekt: het kan overal spannend en vogelrijk zijn!

Onze route en de (volgorde van) de locaties staat op voorhand niet vast en laten we afhangen van de omstandigheden en de recente waarnemingen. Flexibiliteit staat altijd hoog in ons vaandel en levert de mooiste vogels en soorten op, zeker op een dynamische plek als Texel. Per dag bekijken we dus wat we gaan doen en in welke volgorde, maar we zullen zeker (een paar keer) over de Noordzee kijken voor zeevogels en daarnaast befaamde locaties als de tuintjes bij vuurtoren, de binnenlandse plasjes langs de Waddendijk, de Slufter en de Mokbaai bezoeken. Maar we zullen ongetwijfeld ook op een heleboel andere, onverwachte plekken uitkomen aangezien we ons laten leiden door de vogels. Het eiland wordt in deze tijd van het jaar tevens door vele vogelaars aangedaan die allen op zoek gaan naar zeldzame, aansprekende en mooie soorten, dus als er ergens iets interessants opduikt en gemeld wordt, zullen we de route zeker zo aanpassen dat we de soort kunnen meepikken. Deze flexibele manier van vogels kijken gaat ons vast en zeker heel veel moois opleveren!

De excursie start en eindigt in Den Helder, alwaar u gratis kunt parkeren.

 • Wanneer:
  - Dinsdag 8 oktober t/m donderdag 10 oktober 2024

 • Aantal personen: Maximaal 8.  (VOLGEBOEKT)

 • Start- en eindpunt: Den Helder, TESO-haven

 • Inclusief: Drie volle dagen vogels kijken onder leiding van een ervaren gids, overnachting in hotel Het Anker van Texel in De Cocksdorp inclusief ontbijt, vervoer per minibus, overtocht Den Helder-Texel v.v., gebruik van optiek, een digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

 • Gids: Martijn Bot

 • Prijs per persoon: 399 euro, op basis van een tweepersoons kamer. Toeslag eenpersoons kamer: 110 euro.

 • Goed te weten: Maaltijden zitten (vanwege diversiteit aan wensen en voorkeuren) niet in de prijs inbegrepen. Diner kan (eventueel gezamenlijk) in het restaurant of in diverse andere gelegenheden in De Cocksdorp. Een (grote) supermarkt zit op loopafstand van het hotel.

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page