top of page
blauweglazenmaker
boomkikker5
harkwesp
boomkikkerhouding
Zwervende Heidelibel_DSC4486-MB
Krooneend 2 Alex Bos
boomkikker7
boomkikker6
Boomkikker-JoostBouwmeester-3915
Boomkikker-JoostBouwmeester-9347
Boomkikker-JoostBouwmeester-9375
zandhagedis
boomkikker2
Boomkikker_DSC4079

Wandelexcursie: Struinen buiten de gebaande paden in Meijendel!

Slingerend tussen vochtige duinvalleien met parnassia, duizendguldenkruid en de geur van watermunt leidt deze unieke wandelexcursie in Meijendel u naar plekken die voor overig publiek niet toegankelijk zijn! Gids Noël Aarts werkt in het gebied, kent het op z'n duimpje en heeft speciale toestemming om buiten de gebaande paden te komen. Hij  neemt u derhalve heel graag mee naar de stille hoeken van dit beroemde duingebied.

 

Al struinend zal hij voor u op zoek gaan naar wellicht de beroemdste bewoners van het gebied: Boomkikkers! Het lijkt er echter wel op dat de aantallen wat achteruit gaan, dus garanties kunnen we niet geven. Noël is echter een specialist op het gebied van deze soort en zal z'n uiterste best doen om ze te vinden. Als het lukt zullen we uitgebreid de tijd nemen om ze te fotograferen.

Daarnaast komen we soorten als zandhagedis en rugstreeppad regelmatig tegen, en krijgen vlinders, libellen en zeker ook vogels de volle aandacht.  Zo heeft Meijendel bijvoorbeeld de grootste populatie Krooneenden van Nederland. Op en in de waterwinplassen zien we veel watervogels en is de kans op bijzondere ontmoetingen groot.
 

Natuurbeleving in z’n totaliteit, dus, in een dynamisch duingebied; dit is wel haast een garantie voor een onvergetelijke excursie!

Praktische informatie:

  • Wanneer: Zaterdag 2 september 2023, 10.00 uur (einde om ongeveer 16 uur)

  • Aantal personen: Maximaal 10  (nog 2 plekken beschikbaar)

  • Startpunt: Boerderij Meyendel, Meyendellseweg 36, Wassenaar

  • Inclusief: Exclusieve wandeling o.l.v. lokale gids buiten de gebaande paden, koffie/thee met stroopwafel, hulp bij en tijd voor fotografie van alles wat we onderweg tegenkomen.

  • Prijs: 59 euro per persoon

  • Goed te weten: We wandelen in rustig tempo een kilometer of 8-10, dus kleed u op het weer en de omstandigheden.

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page