top of page
Temmincks Strandloper
Strandplevier
Oeverloper
Regenwulp
Morinelplevier
Steenloper
Groenpootruiter
Bonte Strandlopers
Bosruiter
Bonte Strandloper
Bontbekplevier
Gestreepte Strandloper
Grauwe Franjepoot

Thema-excursie: Herkenning van steltlopers in de Zeeuwse Delta

Steltlopers: ze zijn schitterend en heerlijk gevarieerd, maar in dat laatste zit ook meteen de moeilijkheid... Zomer- en winterkleed, volwassen en jonge vogels, mannetjes en vrouwtjes: het valt allemaal niet mee! Vandaar deze thema-excursie onder leiding van steltloperliefhebber en lokale gids Corstiaan Beeke. Onder zijn bezielende leiding gaat u zich storten op de enorme kwantiteit (Zeeland is samen met de Waddenkust hét steltlopermekka van Nederland) en daarnaast hopelijk ook de kwaliteit en leert u hopelijk enorm veel bij over de determinatie van de verschillende soorten en de verschillende kleden.
We bezoeken ’s morgens verschillende overzichtelijke gebieden op Walcheren en Noord-Beveland, waar u de kans krijgt om op relatief korte afstand allerlei steltlopersoorten te bekijken. We richten ons daarbij op zowel de diverse steltloperfamilies, maar ook op de verschillende soorten binnen die families en de individuele variatie. Na de middag verplaatsen we ons naar het gebied ‘Plan Tureluur’ op Schouwen-Duiveland. Daar maken we kennis met het fenomeen ‘hoogwatervluchtplaats’. Als gevolg van het opkomende tij in de Oosterschelde zoeken duizenden steltlopers hun heil voor enkele uren binnendijks. Wanneer de weersomstandigheden meezitten, is 25 verschillende soorten steltlopers zien zonder meer een realistisch doel. We maken naast de gebruikelijke soorten ook kans op schaarsere soorten als Strandplevier, Morinelplevier, Temmincks Strandloper, Gestreepte Strandloper, Poelruiter of Grauwe Franjepoot!

 

Summary in English: The Netherlands is a wader country and the province op Zeeland is one of the best places to study them. The numbers are usually high, the variety is breathtaking and the birds tend to show very well. Our local guide knows where the birds can be found and will help you to seperate the different species that we encounter throughout this exciting day of wader watching A telescope and a car (transportation is not included) are required.

  • Wanneer: Zaterdag 13 augustus 2022, 9.30 uur (einde om ongeveer 17 uur)

  • Aantal personen: Maximaal 8  (VOLGEBOEKT)

  • Startpunten: Walcheren (Zeeland), exacte locatie volgt

  • Inclusief: Korte les in herkenning van steltlopers, dag steltlopers kijken onder leiding van Corstiaan Beeke, koffie/thee en een stroopwafel, digitale soortenlijst na afloop, 21% BTW

  • Prijs: 69 euro per persoon

  • Praktische informatie: Een eigen verrekijker en telescoop is zeer aan te raden. De gids heeft een telescoop voor algemeen gebruik.

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page