top of page

WANDELEXCURSIE: De spechten van landgoed Twickel

Tussen de eeuwenoude eiken, beuken en akkers gaan we tijdens deze wandelexcursie in rustig tempo op zoek naar spechten. Het landgoed waar we lopen is bijna zeven eeuwen oud en alleen daarom al een bezienswaardigheid. We bezoeken het mooiste stuk van het 4300 hectare grote landgoed. Tijdens onze wandeling door het kleinschalig coulisselandschap lopen we langs het prachtige kasteel en enkele historische boerderijen om vervolgens het bos in te duiken. Landgoed Twickel is één van de beste gebieden in Nederland voor middelste bonte specht en is deels verantwoordelijk voor de fikse westwaartse opmars van de soort in de laatste jaren.

Op het landgoed zijn tevens soorten als Goudvink, Goudhaan, Glanskop, Grote gele kwikstaart, Grote bonte specht, Kleine bonte specht en Groene specht algemeen. Bovendien gaan we op zoek naar de grootste specht van Europa, de illustere zwarte specht. Deze soort is algemeen in het oude bos maar zich soms lastig laat vinden. We hopen dat het geluk vandaag echter aan onze zijde is!

Uw gids is lokale vogelaar en bekende waarneming.nl-naam Timo Roeke. Als projectleider voor het natuurplatform Waarneming.nl is hij dagelijks bezig met het enthousiasmeren van mensen voor de biodiversiteit in hun omgeving.

 

  • Wanneer: Zaterdag 26 maart 2022. Start 9.15 uur, einde rond 15 uur. 

  • Aantal personen: Maximaal 10  (VOLGEBOEKT)

  • Gids: Timo Roeke

  • Startplaats: Parkeerplaats Hotel de Zwaan, Langestraat 2, 7491 AE Delden. Gratis parkeren.

  • Inclusief: Dag wandelen (rustig tempo) op landgoed Twickel bij Delden, koffie/thee met stroopwafel, soortenlijst na afloop, 21% BTW

  • Kosten: 45 euro.
     

bottom of page