top of page
zeekoet1
jan7
drieteen4
jan2
jan8
pont1
jan5
goudhaantje 1810 01
middelstejager5
noordsepijl2
kleinejager7
GrauwePijlstormvogel-9739

NOORDZEETOCHT: "September op zee" -  zeevogels langs de Noord-Hollandse kust!

September is de maand waarin het zeevogelgeweld weer in volle hevigheid losbarst. Voor enkele van de zeer aansprekende soorten is dit de beste maand en de Noordzee ten westen van Noord-Holland is een plek die zich in het verleden al ruimschoots heeft bewezen. Vorkstaartmeeuwen en Vaal Stormvogeltjes beleven de doortrekpiek, maar ook voor Kleinste Jager moet je er nu bij zijn. Daarnaast is er ook kans op Grote- Middelste- en Kleine Jagers.
Wellicht de grootste trekpleister voor Nederlandse zeevogelliefhebbers in deze tijd zijn pijlstormvogels. Deze buiten broedtijd strikt aan open zee gebonden soorten zijn vrijwel alleen bij harde aanlandige wind langs de Nederlandse kust te zien. De meest waargenomen soort is de indrukwekkende Grauwe Pijlstormvogel, maar ook Noordse- en zelfs Vale Pijlen worden regelmatig opgemerkt. Echter, wij gaan bij Birdingholland.nl natuurlijk altijd voor het maximaal haalbare. Zou het niet fantastisch zijn om een keer een “grote pijl” in beeld te krijgen in onze wateren? Met een flinke portie geluk en vele scherpe ogen gaan we vandaag proberen geschiedenis te schrijven!
Wat we vandaag ook gaan zien: spannend en prachtig wordt het zeker en gezien de datum en de locatie ligt een mooie soortenlijst in het verschiet. We zullen zoals altijd visafval meenemen om onze kansen op waarnemingen op korte afstand te vergroten. Ook voor fotografen is dit dus een niet te missen belevenis!
Kijk voor foto's van eerdere edities eens op ons BLOG

 

Slecht weer

De schipper bepaalt in overleg met Birdingholland.nl (uiterlijk) de dag voor de tocht of de omstandigheden het toelaten om de tocht door te laten gaan. Een beetje regen of mist is geen reden om de tocht af te gelasten. Houd uw mail, de Facebookpagina en deze website een dag vooraf in de gaten en bel ons bij twijfel.

Uiteraard krijgt iedereen zijn geld volledig terug als de reis onverhoopt wordt afgelast. Wanneer de schipper besluit dat uitvaren mogelijk is en u besluit zelf om welke reden dan ook om niet mee te gaan, dan volgt uiteraard geen restitutie.
 

 • Vertrekplaats: Haven IJmuiden (Trawlerkade t.o. nummer 28)

 • Datum: Zaterdag 28 september 2019  (2 plekken beschikbaar)

 • Vertrektijd: 08:00 (graag om 07:45 aanwezig), terug tussen 16.30-17.00 uur

 • Kosten: € 60,- per persoon

 • Praktische informatie: Volgt per mail ongeveer een week voor aanvang.

  * Ook dit jaar is het weer mogelijk een drievaartenkaart te boeken. Kies drie Noordzeetochten en betaal de voordeelprijs van 150 euro.
  * Alle tochten zijn weg te geven als origineel cadeau. We maken er dan een mooie cadeaubon van!
  * Vogelwerkgroep? Neem contact op voor groepskorting of een privé-afvaart

bottom of page