bladkoning
bokje1
beflijster2
rozespreeuw201501171
bontevlieg201608172
sperwergrasmus201010021
Strandplevier
kramsvogeltuin1
graspieper
goudplevier201411081_1
frater3
eider3
brandgans
braamsluiper20131
blauwekiek2
visdief1

Elektrische fietsexcursie op Schiermonnikoog: najaarsvogelen in optima forma!

November is de maand op het kruispunt tussen najaar en winter. De combinatie van late doortrekkers, standvogels en de karakteristieke wintersoorten maakt dat dit een erg mooie tijd is om vogels te kijken. De allerbeste plek om het najaar te beleven zijn de Wadden in het algemeen en Schiermonnikoog in het bijzonder. Dit eiland biedt binnen korte afstanden een enorme variatie aan landschappen. Van uitgestrekte kwelders tot bos, van polders tot duinen, van strand tot Waddenzee en van zoetwaterplassen tot de Noordzee: al deze gebieden bevinden zich binnen enkele kilometers van elkaar. Dit maakt Schiermonnikoog tot dé najaarsbestemming van Nederland en dé manier om je over het eiland te bewegen is per fiets. Niet alleen onderga je het weidse landschap dan optimaal, maar tegelijk mis je niets want je ziet en hoort alles wat er om je heen gebeurt. Daarnaast kun je je in rap tempo verplaatsen mocht er zich ergens een soort aandienen die we graag willen zien (de gids heeft up-to-date informatie, dus het programma kan naar hartenlust aangepast worden ).
Ga dus met ons mee de boot (inclusief in de prijs) op vanuit Lauwersoog, stap vervolgens op de elektrische fietsen die voor ons klaarstaan en laat Schiermonnikoog over je heen komen. Het is lastig te zeggen welke soorten je kunt verwachten, want in het najaar kan werkelijk alles, maar we gaan op zoek naar zowel kwaliteit als kwantiteit. We proberen een mooi rondje te fietsen langs zo veel mogelijk gebieden en dat gaat gegarandeerd heel veel moois opleveren. Speciaal gaan we natuurlijk op zoek naar de soorten waar je op hoopt in deze tijd van het jaar: IJsgors, Velduil en Roodhalsgans staan bijvoorbeeld vaak op de wensenlijst, maar het kan ook zo maar zijn dat we met totaal andere soorten gaan thuiskomen: het najaar is onvoorspelbaar en daardoor juist zo spannend!

In totaal zal er (maximaal) 20 kilometer per elektrische fiets worden afgelegd en zullen er daarnaast kleine wandelingen in het programma zitten. De gids heeft een telescoop voor algemeen gebruik mee en beschikt tevens over boeken en geluiden om u wegwijs te maken in de roepjes van de vogels die we gaan tegenkomen. Er zullen gedurende de dag enkele sanitaire stops worden ingebouwd en koffie/thee en appelgebak zit bij de prijs inbegrepen. Lunch dient iedereen zelf mee te brengen en nuttigen we ergens op een mooie plek.

Exciting day excursion on one of our main and most beautiful autumn birding hotspots: the Wadden island of Schiermonnikoog. The best way to experience this magical place is by electric bike (cars are not allowed on the island). You will not only be amazed by the birds; also the different habitats you'll see, all within short distance of each other, will be something you'll never forget! Ferry crossing, electric rental bike and coffee/tea and apple pie are included, just like the use of a telescope and a digital species list afterwards.

  • Wanneer: Zaterdag 9 november 2019, 9.00 uur (terug in Lauwersoog om ongeveer 17.15 uur)

  • Aantal personen: Maximaal 8  (VOLGEBOEKT)

  • Startpunten: Lauwersoog, terminal Wagenborg

  • Gids: Martijn Bot

  • Inclusief: Overtocht Lauwersoog - Schiermonnikoog v.v., huur elektrische fiets, koffie/thee en appelgebak (of iets vergelijkbaars), gebruik van telescoop en boeken/geluiden, digitale soortenlijst na afloop, 21% BTW

  • Er zijn verrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES

  • Prijs: 95 euro per persoon

  • Praktische informatie:   U dient op eigen gelegenheid naar de opstapplaats te komen. We laten ons niet afschrikken door wat wind en regen in de voorspellingen; kleed u dus op de omstandigheden. Een eigen verrekijker is zeer aan te raden (leenkijkers zijn op aanvraag beschikbaar) en tijdens de excursie zal er ook genoeg tijd en mogelijkheid zijn om foto's te maken.

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Info en boeken

Birdingholland.nl

Leverkruid 12, Zuidhorn

info@birdingholland.com
Tel: 06 20423772

  • Facebook Social Icon
  • Black Instagram Icon