top of page
BH-Drieteen-7085
6267056489_68c01b954c_b
28102012-Pelagische-Tocht-Jan-van-Gent-7293
GrauwePijlstormvogel-9739
grotebur1
vaaltje
zeekoet2

ZEEVOGELTOCHTEN : De Noordzee op vanuit Scheveningen

Elk jaar en al in de zomer voelt een groot aantal vogelaars ze weer opkomen: de zeevogelkriebels! En hoewel augustus al leuke dagen kan opleveren, weet je het vanaf september zeker: ze zijn er weer! Jagers, pijlstormvogels, Jan-van-Genten, Vaal Stormvogeltjes, Vorkstaartmeeuwen, Noordse Stormvogels, de eerste alkachtigen en duikers, ze zijn in de buurt! Het is dan vaak een kwestie van wachten op de juiste omstandigheden, zodat ze ook daadwerkelijk vanaf een locatie aan de kust te zien zijn. Maar waarom zou je wachten? Als de vogels niet naar ons toe komen, dan kunnen wij natuurlijk ook naar de vogels toe gaan! En dat is precies wat er tijdens deze trips te gebeuren staat.

Geef je nu op en kom aan boord van de ruime “Trip Junior” voor een bij voorbaat veelbelovende dagexcursies op de Noordzee, op zoek naar zo veel mogelijk tot de verbeelding sprekende pelagische soorten.

Of je nu beginner bent of reeds de nodige ervaring hebt op dit gebied, of je een fotograaf bent of gaat voor beelden die op het netvlies gebrand zullen blijven, een zeetocht is spannend en biedt vrijwel altijd en voor iedereen momenten van bewondering en voldoening. Om onze kansen op soorten achter de boot te vergroten, zal er gezorgd worden voor voldoende “chum” (visafval, waardoor zeevogels naar de boot getrokken zullen worden) en om er zeker van te zijn dat ook beginners alles mee zullen krijgen zijn er meerdere ervaren gidsen aan boord voor de nodige uitleg en aanwijzingen.

Op het schip is een bar aanwezig die wordt verzorgd door de bemanning van de “Trip Junior” van Rederij Trip. Hier zijn koffie, thee, limonade, broodjes en snacks e.d. voor een redelijke prijs verkrijgbaar.
 

Slecht weer

De schipper bepaalt in overleg met Birdingholland.nl (uiterlijk) de dag voor de tocht of de omstandigheden het toelaten om de tocht door te laten gaan. Een beetje regen of mist is geen reden om de tocht af te gelasten. Houd uw mail, de Facebookpagina en deze website een dag vooraf in de gaten en bel ons bij twijfel.

Uiteraard krijgt iedereen zijn geld volledig terug als de reis onverhoopt wordt afgelast. Wanneer de schipper besluit dat uitvaren mogelijk is en u besluit zelf om welke reden dan ook om niet mee te gaan, dan volgt uiteraard geen restitutie.

Praktisch:

Zorg voor voldoende warme, water- en winddichte kleding, passend bij de voorspelde weersvoorspellingen. Stevige schoenen zijn aan te raden, laarzen met goede grip zouden ook kunnen (maar zijn niet per so nodig) Mocht je aanleg hebben voor zeeziekte, kom uitgerust en met een stevig ontbijt achter de kiezen aan boord, vermijd alcohol de avond vooraf en neem uit voorzorg een reispilletje voor en nog één tijdens de trip. Blijf buiten, met zicht op de horizon en blijf goed eten en drinken, ook als je daar eigenlijk helemaal geen zin in hebt.

Een verrekijker en camera zijn voldoende wat betreft apparatuur. Een telescoop is, zelfs op een maar licht schommelende boot, niet te gebruiken.

Dit schip beschikt over een relatief klein achterdek, maar midden en voor is meer dan genoeg ruimte. Geef en gun elkaar die ruimte en wissel ook eens af. Mocht je iets zien wat voor de rest van de boor ook interessant zou kunnen zijn, roep het! Beter tien keer te veel geroepen dan één keer te weinig, waardoor we misschien de soort van de dag missen! Daarnaast kunnen de gidsen niet het hele schip "overschreeuwen", dus laten we samen zorgen dat waarnemingen snel worden doorgegeven en er zo voor zorgen dat er zo min mogelijk gemist wordt.
 

 • Data afvaarten 2022:
  - Noordzeetocht 1: Zondag 25 september 2022
  - Noordzeetocht 2: Zaterdag 15 oktober 2022 

  - Noordzeetocht 3: Zaterdag 29 oktober 2022

   

 • Vertrekplaats: Dr. Lelykade, Tweede Binnenhaven, Scheveningen

 • Vertrektijd: 08:00 (graag om 07:45 aanwezig), terug rond 15.30 uur

 • Kosten: € 69,- per persoon

   

* Ook dit jaar is het weer mogelijk een drievaartenkaart te boeken. Kies drie Noordzeetochten en betaal de voordeelprijs van 180 euro.
* Alle tochten zijn weg te geven als origineel cadeau. We maken er dan een mooie cadeaubon van!
* Vogelwerkgroep? Neem contact op voor groepskorting of een privé-afvaart

bottom of page