top of page

LET OP: Dit is een verouderde pagina. Via de HOMEPAGE vind je het actuele excursieaanbod.

MINIBUSEXCURSIE: Roofvogels en uilen in Noord-Nederland

Het noorden van Nederland is traditioneel de beste regio voor mensen die van roofvogels houden. Zowel de kwantiteit als de kwaliteit is er het hele jaar, maar vooral in de winter, ongeëvenaard. Vandaag gaan we met een kleine groep op zoek naar zo veel mogelijk soorten en waar mogelijk ook fotomogelijkheden. Naast de algemene soorten hopen we natuurlijk op specialiteiten als Zeearend, Blauwe Kiekendief, Ruigpootbuizerd, Smelleken en wellicht een uilensoort of twee a drie (Ransuil, Bosuil, Steenuil en Velduil behoren afhankelijk van de omstandigheden en de route tot de mogelijkheden). Tijdens de vijf voorgaande jaren hadden we steevast geweldige resultaten en in de winter van 23/24 gaan we proberen dat te evenaren (of misschien zelfs....!). Uiteraard zijn we enigszins afhankelijk van geluk en het weer, maar goede kennis van de gebieden helpt ook en aan dat aspect zal het in ieder geval niet liggen; de gidsen kennen het gebied op hun duimpje en zijn op de hoogte van de meest actuele waarnemingen.

De route van deze excursie staat niet vast en is afhankelijk van waar de vogels zich op dat moment (lijken te) bevinden. We verzamelen bij Van der Valk in Hoogkerk (nabij Groningen) en vanaf dan zullen de gidsen de kansrijke route bepalen. De enige zekerheid is dat we om ongeveer 16 uur terug zijn op de verzamelplek met een mooie en vogelrijke winterdag rijker zullen zijn!

Mocht u twijfelen: kijk voor foto's en verslagen van de eerdere edities eens op ons BLOG

  • Data:

  • Aantal personen: Maximaal 8

  • Gids: Martijn Bot

  • Startpunt: Van der Valk Hoogkerk (langs de A7)

  • Inclusief: Een volle dag op zoek naar roofvogels, vervoer per minibus, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek (leenverrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES), digitaal verslag met foto's, 21% BTW

  • Prijs: 75 euro per persoon
     

  • Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page