top of page

Groepsexcursie: Roofvogels in Gelderland

Roofvogels spreken tot de verbeelding, en Nederland is een roofvogelrijk land. Elk jaargetijde kent weer andere soorten. De nazomer levert wat dat betreft een interessante mix op: Wespendief en Boomvalk zijn uitsluitend in het zomerhalfjaar in ons land aan te treffen, maar dat geldt ook voor de meer zeldzame Zwarte Wouw, Grauwe Kiekendief en Slangenarend. Tel daar nog de jaarrond aanwezige soorten bij op en je hebt een indrukwekkend lijstje roofvogelsoorten: Havik, Sperwer, Buizerd, Zeearend, Bruine Kiekendief, Rode Wouw, Torenvalk, Slechtvalk. Ook doortrekkers als Visarend en Roodpootvalk zijn al mogelijk in deze tijd van het jaar.

 

In Gelderland zijn een flink aantal van deze soorten in de nazomer waar te nemen. Zo is de Slangenarend een vaste overzomeraar van de Hoge Veluwe geworden, en kreeg dit jaar zelfs gezelschap van de nog veel zeldzamere Steenarend en Lammergier! Vandaag gaan we proberen de tien roofvogelsoorten aan te tikken. Onder leiding van een ervaren roofvogeldeskundige gaan we een bosgebied (Bergherbos), een rietmoeras (Rijnstrangen), een agrarisch gebied en een heideveld (Veluwe) bezoeken om de kans te vergroten om zoveel mogelijk roofvogels te zien. Het zijn stuk voor stuk landschappelijke fraaie en vogelrijke gebieden waar we de ogen zeker niet zullen sluiten voor andere vogelsoorten. We rijden met eigen vervoer en zullen rond 16.00 uur eindigen bij Deelen aan de rand van de Hoge Veluwe.

 

Excursion by own car to birding locations on foot in search of as many raptors as possible in the eastern province (Gelderland) of the Netherlands (a good place for summer raptors!).

 • Data:
  - Zaterdag 21 augustus. Start: 9.00 uur, einde rond 16.30 uur  (VOLGEBOEKT)
  - Vrijdag 27 augustus. Start: 9.00 uur, einde rond 16.30 uur  (VOLGEBOEKT)

 • Aantal personen: Maximaal 8 

 • Startocatie: Zeddam

 • Gids: Olaf Klaassen

 • Inclusief: Een volle dag op zoek naar roofvogels, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van telescoop en naslagwerken, een digitaal verslag met soortenlijst, 21% BTW

 • Prijs: 65 euro per persoon 

 • Praktische informatie: Kleed u naar de verwachte weersvoorspellingen. Indien u beschikt over een eigen telescoop is het zeer aan te raden die mee te nemen. De gids heeft er een mee voor algemeen gebruik. U dient zelf lunch mee te nemen, deze kan op eigen gelegenheid onderweg worden genuttigd.
   

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page