top of page
Visarend 1 Alex Bos
Zeearendnieuw
17052011-Westkapelle-Kluut-8721
Gekraagde Roodstaart
Ijsvogel 2
Raaf_DSC0987
blauwborstsite
edelhert kopie
edelhert
rietzanger201705072
rietgors
12593677_816392145154760_8728229591950023658_o

DAGEXCURSIE: Rondje Oostvaarders- en Lepelaarplassen

De Oostvaardersplassen is een uitgestrekt en relatief jong natuurgebied tussen Almere en Flevoland. Iedereen kent het gebied inmiddels vanwege de berichtgeving rondom de grote grazers, maar wij gaan ons vooral richten op het nog steeds overweldigende vogelleven in en rond het gebied (dat zouden we tegenwoordig haast vergeten)! De Oostvaardersplassen kent een enorme diversiteit aan habitats en is bijzonder rijk aan tot de verbeelding sprekende vogelsoorten. Samen met de aangrenzende Lepelaarplassen is het reservaat zo uitgestrekt dat een bezoek van één dag in veel gevallen niet toereikend is.
Birdingholland.nl en waarneming.nl hebben voor u echter een route samengesteld die u langs de beste en mooiste plekken van het gebied leidt. Niet alleen krijgt u zo een mooi beeld van de grootsheid en de uitgestrektheid van dit taaie stukje voormalige Zuiderzee, het gaat u ook een zeer afwisselende en lange daglijst aan vogels opleveren.
Nadat we elkaar ontmoet hebben op het verzamelpunt wandelen we naar het eerste uitzichtpunt en krijgt u onder het genot van een kop koffie met stroopwafel een korte introductie van onze gids over het gebied en de vandaag te verwachten soorten. Vervolgens gaan we per minibus een schitterende rondtocht maken om het gebied (met enkele korte wandelingen tussendoor) en dompelen ons onder in alles wat dit reservaat, dat binnenkort deel uit gaat maken van nationaal park Nieuw Land, ons te bieden heeft.
Enkele van de soorten die we vandaag hopen te zien zijn bijvoorbeeld Blauwborst, Baardman, Zeearend, Appelvink, Raaf, Lepelaar, Kleine Zilverreiger, IJsvogel, Havik, Pontische Meeuw, Gekraagde Roodstaart, Roerdomp, Kemphaan, Cetti’s Zanger, Beflijster, Visarend en Snor, maar een verrassing ligt hier in deze tijd van het jaar om elke hoek op de loer!
We gaan zoals altijd met een kleine groep op pad, dus mocht u mee willen, reserveer dan (ruim) op tijd!

Summary in English: Day tour around one of the most famous reserves of our country. Our minibus takes you to all the well-known observation points and our guide will do all he can to show you most of the specialties of the area like White-tailed Eagle, Bluethroat, Bearded Tit, Caspian Gull, Goshawk, Cetti's Warbler, Kingfisher, Savi's Warbler and more!
 

  • Wanneer: Zaterdag 13 april (excursie 1, VOLGEBOEKT) en zondag 12 mei (excursie 2, VOLGEBOEKT)
    Aanvangstijden: 9.00, einde om 17 uur.

  • Aantal personen: Maximaal 8 per gids

  • Startpunt: Nabij Almere (exacte locatie volgt)

  • Inclusief: Een volle dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per minibus, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek en vogelboeken, een digitale soortenlijst achteraf, 21% BTW

  • Prijs: 65 euro per persoon

  • Goed te weten: Een telescoop alsmede leenverrekijkers zijn aanwezig en beschikbaar voor algemeen gebruik. Er zitten enkele (lichte) wandelingen in het dagprogramma. Kleed u op de verwachte weersomstandigheden; stevige wandelschoenen zijn aan te raden.

bottom of page