top of page
Visarend 1 Alex Bos
Zeearendnieuw
17052011-Westkapelle-Kluut-8721
Gekraagde Roodstaart
Ijsvogel 2
Raaf_DSC0987
blauwborstsite
edelhert kopie
edelhert
rietzanger201705072
rietgors
12593677_816392145154760_8728229591950023658_o

DAGEXCURSIE: Rondje Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is een uitgestrekt en relatief jong natuurgebied tussen Almere en Flevoland en onderdeel van nationaal park Nieuw Land. De Oostvaardersplassen kent een enorme diversiteit aan habitats en is bijzonder rijk aan tot de verbeelding sprekende vogelsoorten. Samen met de aangrenzende Lepelaarplassen is het reservaat zo uitgestrekt dat een bezoek van één dag in veel gevallen niet toereikend is.
Birdingholland.nl heeft voor u echter een route samengesteld die u langs de beste en mooiste plekken van het gebied leidt. Niet alleen krijgt u zo een mooi beeld van de grootsheid en de uitgestrektheid van dit taaie stukje voormalige Zuiderzee, het gaat u ook een zeer afwisselende en lange daglijst aan vogels opleveren.
Nadat we elkaar ontmoet hebben op het verzamelpunt wandelen we naar het eerste uitzichtpunt en krijgt u onder het genot van een kop koffie met stroopwafel een korte introductie van onze gids over het gebied en de vandaag te verwachten soorten. Vervolgens gaan we per minibus een schitterende rondtocht maken om het gebied (met enkele korte wandelingen tussendoor) en dompelen ons onder in alles wat dit reservaat, dat binnenkort deel uit gaat maken van nationaal park Nieuw Land, ons te bieden heeft.
Enkele van de soorten die we vandaag hopen te zien zijn bijvoorbeeld Blauwborst, Baardman, Zeearend, Appelvink, Raaf, Lepelaar, Kleine Zilverreiger, IJsvogel, Havik, Pontische Meeuw, Gekraagde Roodstaart, Roerdomp, Kemphaan, Cetti’s Zanger, Beflijster, Visarend en Snor, maar een verrassing ligt hier in deze tijd van het jaar om elke hoek op de loer!
We gaan zoals altijd met een kleine groep op pad, dus mocht u mee willen, reserveer dan (ruim) op tijd!

 

 • Wanneer:
  - Zaterdag 8 april 2023, 9.30 - 16.30 uur  (VOLGEBOEKT)
  - Vrijdag 28 april 2023, 9.30 - 16.30 uur (VOLGEBOEKT)

 • Aantal personen: Maximaal 8 

 • Startpunt: Lelystad, Buitencentrum (Kitsweg 1)

 • Inclusief: Een volle dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per minibus, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek, een digitaal verslag met foto's, 21% BTW

 • Prijs: 69,00 euro per persoon

 • Goed te weten: Een eigen verrekijker is aan te raden (er zijn leenverrekijkers beschikbaar op aanvraag), een telescoop is aanwezig en beschikbaar voor algemeen gebruik. Er zitten enkele (lichte) wandelingen in het dagprogramma. Kleed u op de verwachte weersomstandigheden; stevige wandelschoenen zijn aan te raden.
   

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page