top of page

Waddenvaartocht en wandelen op Vlieland: dagje ZEN!

De uitgestelde voorjaarseditie van de Waddenvaartocht (met "ons" scheepje de Ome Cor) met een wandeling op het prachtige Vlieland zit er op en het was weer heerlijk. Om te beginnen was het weer ons gunstig gezind: we hebben de zon gedurende de hele dag in onze nabijheid gehad en er is, behoudens af en toe een klets opspattend zeewater, geen druppel gevallen. Verder kwam iedereen zoals het hoort weer geheel ZEN terug aan wal in Harlingen: dat is het effect dat het Waddengebied steevast heeft op deelnemers. Het is een genot om door deze enige wildernis van Nederland te varen, te genieten van de rust en het weidse landschap en Vlieland behoort zonder twijfel ook nog eens tot de mooiste en fijnste plekken van ons land. Al slingerend door het Werelderfgoed waartoe de Wadden behoren kwamen we aan het begin van de middag op Vlieland aan, alwaar we na de lunch een stevige wandeltocht maakten langs het dorp, via de Waddenweidjes naar de Vuurtoren en via het bos terug naar de jachthaven. Op de terugweg was het inmiddels afgaand tij en konden we, naast de sterns, genieten van aardige aantallen zeehonden.

Zagen we nog meer vandaag? Nou, de dag zal niet de boeken in gaan als de meest vogelrijke excursie ooit, maar natuurlijk viel er voldoende te genieten. De soort van de dag was een Rouwkwikstaart, een schaarse verschijning in het algemeen maar zeker in juni en een nieuwe soort voor vrijwel iedereen. Verder zagen we de gebruikelijke sterns, inclusief Grote en de prachtige Noordse, een overzomerende Middelste Zaagbek en waren op Vlieland vooral de lokale broedvogels van de partij die lieten zien dat soorten niet per se zeldzaam hoeven te zijn om toch bewonderende blikken te kunnen trekken. Zo waren de grote Eiderfamilies en de Lepelaars, maar ook "gewone" Kneuen, Putters en Groenlingen prachtig in het zonnetje te zien en bekeken door een telescoop knallen de details je dan tegemoet.

Kortom: het was een heerlijke ontspannen dag en volgend jaar gaan we zeker weer. En dan hopen we dat de editie door kan gaan op de dag die we in gedachten hebben, midden in de trektijd: zaterdag 4 mei. Deze trip is inmiddels BOEKBAAR! Tevens staat de najaarseditie weer op de rol, maar daar is nog maar één plekje voor vrij. Mocht je interesse hebben, wees er dan snel bij (kijk HIER!)

Hieronder een fotografische impressie van de dag!


Noordse Stern

Rouwkwikstaart

Zeehonden

Grote Stern op weg naar het nest

In de categorie "gewoon (heel!) mooi": man Kneu

Visdief

Kleine Mantelmeeuw met een grote bek!

Het hoogste punt van de dag met prachtig uitzicht!

Familie Eider

Groep jonge Eidermannen

Noordse Stern

Man Groenling. Schitterende vogels, toch?

Kijken en bekeken worden

Joligheid kent geen tijd ;-)

Waterskiënde Aalscholver

Grote Stern

Eiland Griend; niet toegankelijk voor buitenstaanders en mede daardoor zeer vogelrijk!

Jonge Grote Mantelmeeuw (de grootste meeuwensoort ter wereld!)

Rosse Grutto

Stormmeeuw

Meer Zeehonden

Een van de elf fonteinen die in het kader van "Leeuwarden-culturele hoofdstad" door de provincie zijn geplaatst. Deze ligt in Harlingen en spuit zo om de 7 minuten een straal water omhoog.


360 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page