top of page

KOUDE MAAR GESLAAGDE EERSTE PRIVÉ-OTTEREXPEDITIE!

Wellicht heeft u het via onze sociale media al mee gekregen, maar gisteren (donderdag) vond de eerste privétrip (met drie gasten) op zoek naar één van onze lastigst vindbare doch meest gewilde zoogdieren plaats. Otters zijn doorgaans nachtdieren en zijn daarnaast ook nog eens zeldzaam (ondanks dat ze van de Rode lijst af zijn, gaat het landelijk nog steeds om nog slechts enkele honderden individuen), dus voor vele natuurliefhebbers blijft de soort iets grenzend aan een heilige graal.

Enkele weken geleden ben ik (Martijn) zelf op enkele veelbelovende plekken in Overijssel gaan kijken en trof toen al meer dan ik ooit had durven dromen. Dit waren enkele plaatjes van toen:

Vandaag waagden we dus een nieuwe poging. De omstandigheden waren flink minder gunstig dan de vorige keer (ongeveer tien graden kouder en honderd procent bewolkter), maar uiteindelijk mocht dat de pret nauwelijks drukken: Ook nu zagen we gedurende de dag meerdere Otters, soms zelfs VIER tegelijk! Hier een filmpje met enkele beelden van de dag:

Het kostte uiteindelijk wat uurtjes kleumen, maar we hadden dan ook wat. Bovendien werd het wachten tussen de otterwaarnemingen opgevrolijkt door enkele kleurrijke verschijningen:

IJsvogel
Vuurgoudhaan
Sijsjes
Grote zaagbekken, toen het licht al bijna op was...
IJsvogel
IJsvogel
Vuurgoudhaan

Toen in het laatste licht nog een laatste Otter dichtbij langs zwom (de waarneming was mooier dan de foto ;-)), konden we dik tevreden en met de kachel vol aan huiswaarts!


111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page