top of page

***EEN PAAR PLAATJES VAN DE LAATSTE WEEK VAN 2021***

Zoals iedereen zal begrijpen kunnen we de excursies niet door laten gaan zoals gepland, maar dat wil niet zeggen dat we stil zitten. Met een beetje gezond verstand en creativiteit kunnen we best naar buiten. Vogels kijken is goed voor lijf en leden en dat is met name en vooral in deze tijd superbelangrijk! We hebben dan ook een aantal alternatieve/privétripjes gedaan, waarvan hier een fotografische compilatie. Het weer was niet altijd even gunstig (de dag in de Delta was uitgesproken slecht...) en dat is ook te zien op de foto's, maar desalniettemin zijn de soorten die we zagen flink de moeite waard.

De foto's zijn op vier verschillende dagen gemaakt: Tijdens een mistig dagje Waddenkust, tijdens een turbulent dagje in de Delta en tijdens een gewolkte dag langs de Friese westkust.

Mocht u de komende tijd zin hebben om er een dagje op uit te trekken, neem dan contact op en/of kijk op de site voor de mogelijkheden; dat is namelijk waarin we graag denken ;-).

IJslandse koperwiek, een leuke vondst tijdens een excursie langs de Waddenkust op 27 december. Kijk en vergelijk dit (donkere) kleed met een "normale" Koperwiek hieronder!

Koperwiek, Lauwersoog, 27 december 2021

Grote trap, Workum, 29 december 2021

Patrijzen, Zeeland, 28 december 2021

Sperwer, Waddenkust, 27 december 2021

Pontische meeuw, geringd als tweedejaars in Engeland in 2015 en daarna al afgelezen in Engeland, Nederland, Duitsland, Polen en Wit-Rusland. Leuk, zo'n ring!

Patrijs, Zeeland, 28 december 2021

Zwarte rotgans, Zeeland, 28 december 2021

Duitse Pontische meeuw, Makkumer Noordwaard, 29 december 2021

Zwarte rotgans, Waddenkust, 27 december 2021. Zo is deze zeldzaamheid er toch best makkelijk uit te pikken, toch?

Witbuikrotgans, Waddenkust, 27 december 2021

Kuifduiker, Zeeland, 28 december. Op deze dag zagen we o.a. ook Roodkeel-, Parel- en IJsduiker, IJseend, Alken, Zeekoeten, Paarse strandlopers en Zwarte zee-eenden.

Sneeuwgorzen, Waddenkust, 27 december 2021

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page