top of page

DRIE EXCURSIES IN 25 FOTO'S!

Gisteren (donderdag) stonden er in totaal drie excursies op het programma. Ik mocht de een dag op stap met vaste gasten Jeroen en José, Meino Zondervan maakte zijn Birdingholland.nl-debuut met een mooie privé-excursie met Simone en Lucas in het Drents-Friese Wold/Fochteloërveen en 's avonds had ik nog een naprogramma in de vorm van de eerste zomeravondexcursie in Lauwersmeer. Wat betreft de ornitologische hoogtepunten: Met Jeroen en José begonnen we met enkele prachtige Wielewalen en zagen we verder in Lauwersmeer o.a. Buidelmees, Grote karekiet, Fluiter, Zeearend, Appelvink en zat de Rosse franjepoot zowaar doodleuk nog op ons te wachten op min of meer dezelfde vierkante meter als de afgelopen week en nog steeds in het gezelschap van o.a. Kanoeten, Rosse Grutto's, Zilverplevieren, Drieteen-, Bonte en Kleine strandlopers en Bontbekplevieren. De middag werd doorgebracht in het Zuidlaardermeergebied, met daar o.a. vele Zwarte sterns, Zeearend, Steltkluten en 4 prachtige Witvleugelsterns, die lijken te gaan broeden (fingers crossed!). Meino zag/hoorde met zijn twee gasten o.a. Blauwborst, Roerdomp, Raaf, Fluiter, Kraanvogels (met jongen), Zwarte specht en Paapje; een mooi dagje vol typische specialiteiten van het gebied, dus!

De eerste avondexcursie in Lauwersmeer was ook weer meer dan prima, met o.a. Roerdomp, Snor, Buidelmees, Wielewaal, Appelvink, 3 Zeearenden, een Visarend, 2 Steltkluten, 5 Dwergmeeuwen, 2 Geoorde futen en nog veel meer in ongeveer 2,5 uur tijd!

Van de laatste excursie zijn helaas nauwelijks foto's (het was behoorlijk grijs en bewolkt, dus de camera bleef grotendeels in de tas), van de eerste twee hier een klein boeketje!

Kraanvogel met jong; daar worden we blij van! (Foto: Meino Zondervan)
Zwarte stern
Wielewaal
Kijk eens wie we daar weer/nog steeds hebben! Rosse franjepoot in zomerkleed, zie eerdere blogs!
Simone en Lucas
Grote karekiet
Paapje (Foto: Meino Zondervan)
Less is more: Witvleugelsterns
Zwarte stern
Fluiter (Foto: Meino Zondervan)

Baltsende Watersnippen
Wielewalen
Boompieper (Foto: Meino Zondervan)
Witvleugelstern
Steeds schaarser wordend: Ringmus (Foto: Meino Zondervan)
Appelvink
Grote karekiet
Kraanvogel boven het veen (Foto: Meino Zondervan)
Vos (Foto: Meino Zondervan)
Ree in een grasland zoals een grasland eruit zou moeten zien!
Zwarte stern
Fluiter
Fochteloërveen met Hollandse luchten (Foto: Meino Zondervan)
Paapje (Foto: Meino Zondervan)


168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page