Laagdrempelige instapexcursies in Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen, de plek waar vandaan vroeger de VOC-schepen naar het oosten (lees: Azië) vertrokken, vormen tegenwoordig het grootste moerasgebied van Nederland. Het reservaat heeft zich ontwikkeld tot één van de topgebieden voor natuurliefhebbers in het algemeen en vogelaars in het bijzonder. Het centrale gedeelte is niet toegankelijk, maar de omringende gebieden zijn dusdanig gevarieerd en spectaculair dat u zich er geen moment zult vervelen. Afhankelijk van het seizoen zijn soorten als Baardman, Blauwborst, Lepelaar, Zeearend, Casarca, Appelvink, IJsvogel en Kemphaan een greep uit de te verwachten soorten. Naast de enorme verscheidenheid aan vogels zullen onze gidsen ook zeker niet voorbij gaan aan de zoogdieren, die zich hier vaak ook buitengewoon goed laten zien. Tijdens de excursies in september en oktober zullen we bijvoorbeeld stil staan bij de bronst van de Edelherten (die overigens het gehele jaar wel te verwachten zijn) en regelmatig worden er Vossen waargenomen. Uw gids heeft altijd een telescoop bij zich waardoor u dit geweldige schouwspel van nog dichterbij kunt beleven. Vanuit verschillende observatie- en uitzichtpunten zult u zich jaar rond verbazen over de grote rijkdom van het gebied en onze ervaren gidsen zullen u er uitgebreid en gepassioneerd over vertellen.

Summary in English: Half day tours in this famous reserve, known for the huge amounts of birds (amongst which White-tailed Eagle, Bearded Tit, Bluethroat, Kingfisher, Spoonbill and Ruff), Red Deer and Red Foxes. Short hikes are involved; starting point will be the visitor center on the Lelystad side of the reserve.

Startpunten: Lelystad, Kitsweg 1 (bij het hek/de ingang/nabij de parkeerplaats van het informatiecentrum van Staatsbosbeheer)
Deelnemers: Maximaal 10
Prijs: 29 euro per persoon of een cadeaubon van Belevenissen/Nature's Gift/Doenkado /Gift for you etc.
Praktische informatie: Er zitten lichte wandelingen in het programma. Er zit tussen de bezoeklocaties een kleine verplaatsing met eigen auto ingepland. CORONA-AANVULLING: Wij zullen er alles aan doen om de excursie veilig en hygiënisch te laten verlopen. Helaas zijn daardoor de koffie/thee/stroopwafels tijdelijk komen te vervallen. Alle deelnemers dienen zich aan te passen aan de geldende RIVM-gedragsrichtlijnen. Deelname geschiedt op eigen risico en eigen verantwoordelijkheid.

 

Data en tijdstippen halve dagexcursies Oostvaardersplassen:Door de huidige situatie rondom corona kunnen/mogen we geen groepsexcursies uitvoeren. Zo gauw er zicht is op versoepelingen en we weer met 10 mensen buiten mogen wandelen, zullen we nieuwe data publiceren en kunt u via deze site een plek reserveren.
 

  • LET OP: Mocht uw bon dreigen te vervallen, neem dan contact op met de betreffende bonaanbieder. Wij kunnen namelijk als uitvoerder niets doen aan de door hen vastgestelde vervaldata; de bonnen zijn een product van hen en u dient derhalve uitsluitend met hen contact op te nemen over alles rondom vervaldata en eventueel verlengen.

    EEN CADEAUBON VOOR DE OOSTVAARDERSPLASSEN IS OOK TE GEBRUIKEN VOOR DE BIESBOSCH
    INDIEN U BESCHIKT OVER CADEAUBONNEN GRAAG DE VOUCHERCODES EN VERVALDATA MELDEN BIJ BOEKING.

Info en boeken

Birdingholland.nl

Leverkruid 12, Zuidhorn

info@birdingholland.com
Tel: 06 20423772

  • Facebook Social Icon
  • Black Instagram Icon