top of page

Wandelexcursie: Ontdek de Rijnstrangen in het voorjaar!

De Oude Rijnstrangen zijn onderdeel van natuurgebied de Gelderse Poort. Voor Oost-Nederland is dit de beste locatie voor zeldzame rietvogels. Vanwege het oude overjarige riet broeden hier Grote Karekiet, Roerdomp, Baardman, Snor, Zwarte Stern, Woudaap en Buidelmees, al zijn de laatste twee geen jaarlijkse broedvogel. Ook Bruine Kiekendief, Cetti’s Zanger en Rietzanger zijn aanwezig en ronduit algemeen zijn Blauwborst, Koekoek, Dodaars en Waterral. Bever en Otter komen er ook voor, maar om ze te zien heb je een flinke portie geluk nodig. Het is landschappelijk beeldschoon, met behalve oude rivierarmen ook waaien (door dijkdoorbraak ontstane plassen) en oude stroomruggen. In het aangrenzende boerenland broeden Veldleeuwerik, Roodborsttapuit en zelfs Grauwe Klauwier. Half mei zitten we middenin de voorjaarstrek, dus bijzondere doortrekkers zijn ook te verwachten.

 

We gaan op verschillende plekken langs de strang korte wandelingen maken, waarbij we ook een trekpontje zullen gebruiken om bij een eenden- en steltloperrijk gebiedje te komen. We rijden met eigen vervoer maar de locaties liggen op korte afstand van elkaar (enkele minuten). In de buurt ligt ook nog een grote kolonie van Aalscholvers en Blauwe Reigers (en soms Lepelaars), waar af en toe een zeldzaamheid opduikt. De gids woont in de directe omgeving en zal het definitieve programma kort voor de excursiedag vastleggen. Omdat rietvogels het meest actief zijn in de vroege ochtend starten we lekker op tijd.     

 

Excursion on foot (transportation between birding locations by own car) in search of local breeding birds in the reedbeds of the Rijnstrangen in the eastern province of Gelderland (one of the best places for reed and marsh birds!).

  • Wanneer: Zondag 15 mei 2022. Start 7.30 uur, einde rond 13.30 uur
  • Aantal personen: Maximaal 8  (VOLGEBOEKT)

  • Gids: Olaf Klaassen

  • Startpunt: Rijnstrangen, Gelderland (exacte locatie volgt)

  • Inclusief: Een lange ochtend wandelen en struinen door een schitterend gebied op zoek naar (riet)vogels, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van telescoop, een digitaal verslag met soortenlijst, 21% BTW

  • Prijs: 55 euro per persoon

  • Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page