top of page
Zeearend kopie 3
grauwe kiekVBa
zeearend2004262
visarend de pijp 15-04-26 2
grauwekiek2004018
visarend7
zeearend 3 Alex Bos
visarend4
stepjkpolder20191
grauwekiek2005171
blauwekiek2
blauwekiek2 kopie
blauwekiek2 kopie 2

NAZOMEREXCURSIE: Roofvogels van Groningen en Drenthe

Niet alleen in de winter is het noorden van het land "the place to be" voor liefhebbers van roofvogels, ook de nazomer pakt vaak geweldig uit. Dat komt ten eerste doordat er in deze omgeving flink wat mooie soorten broeden, die in augustus klaar zijn maar nog wel in de verschillende gebieden rondhangen. En omdat het dan zowel de ouders als de jongen betreft, zijn de aantallen het hoogst. Daarnaast is ook de najaarstrek al in volle gang en zien we dus ook al de eerste vogels op weg naar het zuiden, die vaak wel een dag of meerdere dagen blijven hangen in de voedselrijke polders of de visrijke plassen en meren.
Vandaag gaan we proberen zo veel mogelijk soorten in de kijker en zo mogelijk ook voor de lens te krijgen. We bezoeken hier enkele van de meest kansrijke gebieden. Zoals altijd zullen we de exacte route pas op het laatst bepalen, maar het zal zeer waarschijnlijk neerkomen op het trio Matsloot/Onlanden, Zuidlaardermeer en Oldambt. Met een  bezoek aan deze drie gebieden maken we goede kans op de even gewilde als schaarse en fotogenieke soorten als Zeearend (zowel lokale broedvogels als doortrekkers), Visarend (doortrekkers, vogels blijven vaak meerdere dagen rondhangen op weg naar het zuiden), Wespendief (zowel doortrekkers als lokale broedvogels), Blauwe- en Grauwe kiekendief (beide lokale broedvogels) naast de algemenere soorten als Havik, Sperwer, Bruine kiekendief enzovoort. Daarnaast houden we uiteraard ook de laatste waarnemingen in het oog en kan het zo maar zijn dat er ergens een Roodpootvalk of Steppekiekendief rondhangt die we kunnen proberen mee te pakken en ook voor niet-roofvogels sluiten we de ogen niet.


A full day of raptor watching in the provinces of Drenthe and (mainly) Groningen, with good chances of seeing White-tailed Eagle, Osprey, Montagu's- and Hen harrier and Honey buzzard as well as some of the more common raptors.

  • Wanneer: Zaterdag 29 augustus 2020, 9.30 uur (einde om ongeveer 17.00 uur)

  • Aantal personen: Maximaal 8  (Nog 1 plek beschikbaar)

  • Startocatie: Van der Valk Hoogkerk (nabij Groningen)

  • Inclusief: Een dag vogels kijken/fotograferen onder leiding van een gids, vervoer per minibus (onder voorbehoud van de coronarichtlijnen), koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek en literatuur, 21% BTW

  • Verrekijkers worden beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES

  • Prijs: 65 euro per persoon 

  • Praktische informatie: Kleed u naar de verwachte weersvoorspellingen. Indien u beschikt over een eigen telescoop is het zeer aan te raden die mee te nemen. De gids heeft er een mee voor algemeen gebruik. U dient zelf lunch mee te nemen, deze kan op eigen gelegenheid onderweg worden genuttigd.
     

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page