top of page

Minibusexcursie: nazomer rond de Oostvaarders- en Lepelaarplassen

September is een fantastische maand om vogels te kijken, in het algemeen maar zeker ook in de Oostvaardersplassen! De vogeltrek is in volle gang en je kunt derhalve weer alles verwachten. De mix van lokale standvogels, vertrekkende broedvogels en doortrekkers op weg naar de wintergebieden maakt dat je moeilijk kunt voorspellen welke soorten je zult tegenkomen, maar dat is natuurlijk wat vogels kijken zo spannend en dynamisch maakt. Zangvogels, roofvogels, steltlopers: alles is volop in beweging en wij hopen tijdens deze excursie flink wat leuke en hopelijk onverwachte soorten in de kijker te kunnen krijgen.

Tijdens deze (enige) nazomerexcursie gaan we per minibus een aantal van de goede plekken rond de Oostvaarders- en Lepelaarplassen langs. We houden bij de keuze van de te bezoeken locaties, zoals altijd, de omstandigheden en de recente waarnemingen in de gaten en zijn dus flexibel. Op die manier maken we de grootste kans op een leuke soortenlijst en soms ook mooie fotomogelijkheden (hoewel het geen foto-excursie is). Wilt u dus mee op dit spannende dagje vogels kijken of wilt u gewoon het gebied eens leren kennen in één van de mooiste seizoenen, stap dan in en ga met ons mee op deze fijne dag vogels kijken in dit mooie en weidse gebied!

  • Wanneer:
    - Vrijdag 15 september 2023. Start om 9.30 uur, einde om 16.30 uur

  • Aantal personen: Maximaal 8  (Nog 3 plekken beschikbaar)

  • Startpunt: Lelystad, bezoekerscentrum (Kitsweg 1)

  • Gids: Martijn Bot

  • Inclusief: Een dag vogels kijken per minibus, koffie/thee en stroopwafel, gebruik van optiek (telescoop, leenverrekijkers), een digitaal verslag na afloop, 21% BTW

  • Prijs:  LAST MINUTE: 50 euro p.p.!

    Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page