top of page

Minibusexcursie: Lauwersmeer compleet - wintereditie!

Nederland is een zeer belangrijk land voor overwinterende vogels en er zijn maar weinig gebieden in deze mooie tijd van het jaar zo vogelrijk als Lauwersmeer en omgeving. De ligging langs de noordkust in combinatie van de grens van zout en zoet maakt dat een dag vogels kijken vaak eigenlijk te kort is om alle mooie plekken goed af te kijken.

Tijdens deze winterexcursie rondom het nationaal park bezoeken we, zoals altijd met als leidraad de omstandigheden van de dag en de recente waarnemingen, de meest kansrijke en meest vogelrijke plekken aan zowel de Groninger- als de Friese zijde van het gebied. Een klein uitstapje buiten de grenzen van het park is daarbij niet uitgesloten als de vogels daarom vragen; onze dagprogramma's zitten nooit in beton gegoten ;-). U zult versteld staan van zowel het landschap als de enorme aantallen vogels: roofvogels, ganzen, eenden, steltlopers en vast en zeker ook de nodige winterzangvogels. Naast de "algemene" soorten (die voor velen van u alsnog alles behalve algemeen zullen zijn), gaan we natuurlijk hard op zoek naar de vele specialiteiten die het gebied herbergt. Enkele daarvan vindt u afgebeeld in bovenstaande foto's!
U kunt vandaag alle, zoals gewoonlijk, ingrediënten van een traditionele Birding Holland-excursie verwachten: kleinschaligheid (maximaal 8 deelnemers), een gids met de optimale kennis van de soorten, het gebied en de recente waarnemingen, de beste optiek, koffie/thee en een stroopwafel en een digitaal verslag na afloop.
Ondanks dat fotografie niet het hoofddoel zal zijn, is deze excursie ook zeker geschikt voor fotografen.

Summary in english: Day tour in one of the very best reserves as far as winter birding is concerned. We have a big chance of finding lots of our Dutch winter specialties: Shore Lark, White-tailed Eagle, Red-breasted Goose, Twite, Rough-legged Buzzard and Smew, to name a few. The excursion includes transportation and a dutch specialty: the famous coffee/stroopwafel combination ;-)

 

 • Wanneer:
  - Vrijdag 10 februari 2023, 9.30 uur (einde rond 16.30 uur)  (4 plekken beschikbaar)
  - Maandag 27 februari 2023, 9.30 uur (einde rond 16.30 uur)  (1 plek beschikbaar)

 • Startpunt: Nabij Lauwersmeer, exacte locatie volgt

 • Aantal personen: Maximaal 8 

 • Prijs: 69,00 per persoon    

 • Inclusief: Volledige dag vogels kijken onder leiding van een gids, transport in minibus, gebruik van de modernste optiek, koffie/thee en koek onderweg, digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

 • Leenverrekijkers worden beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!
   

bottom of page