top of page

In februari loopt de winter langzaam ten einde, maar gaan wij nog één keer flink uitpakken met een tweedaagse die alleen in Noord-Nederland kan plaatsvinden. We gaan op zoek naar het beste wat wintervogelen voor ons in petto heeft en dat is doorgaans niet weinig! Gedurende de vrijdag en de zaterdag bezoeken we de kwelders, waar we onder andere op zoek naar de "small five" uit Scandinavië (de typische winterzangvogels Sneeuw- en IJsgors, Strandleeuwerik, Frater en Oeverpieper) en andere aansprekende wintergasten als Smelleken, Velduil en Ruigpootbuizerd. Daarnaast proberen we enkele uilensoorten in beeld te krijgen (denk aan Bos- en Ransuil) en bezoeken we ook een gebied waar Kraanvogels overwinteren en soorten als Klapekster jaarlijks te vinden zijn.

De volgorde van de te bezoeken gebieden laten we even van het weer en de recente waarnemingen. We zijn altijd flexibel wat betreft het programma, zodat we de kansen zo groot mogelijk maken om de soorten die we graag willen zien ook daadwerkelijk te vinden!

Met een beetje geluk eindigen we dus met een prachtige lijst aan winterspecialiteiten en heeft u tevens kunnen genieten van enkele van de meest schitterende landschappen die Nederland herbergt.

Het vervoer tussen de gebieden gaat per comfortabele minibus, overdag maken we verschillende (korte) wandelingen. Het betreft een vogelexcursie, maar er zal voldoende mogelijkheid zijn om ook te fotograferen. U verblijft in een zeer aangenaam, lokaal middenklassehotel met meerdere restaurants en supermarkten in de onmiddellijke nabijheid.
 

 • Wanneer:
  - Vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2024. Start op vrijdag om 9.30 uur, einde op zaterdag rond 16.30 uur.

 • Aantal personen: Maximaal 8 (VOLGEBOEKT)

 • Gids: Martijn Bot

 • Inclusief: Twee dagen vogels kijken onder leiding van een lokale gids, overnachting op basis van logies/ontbijt in een 2-persoonskamer in hotel In 't Holt 1654 in Zuidhorn, transport vanaf het hotel, koffie/thee en koek op beide dagen, gebruik van leenverrekijker, een digitaal verslag achteraf, 21% BTW

 • Exclusief: Maaltijden. Diner kan (eventueel gezamenlijk) worden gebruikt in het hotel. Voor picknicklunches dient u zelf te zorgen.

 • Prijs per persoon: 249 euro (meerprijs eenpersoonskamer: 35 euro)

 • Praktische informatie: Neem voldoende warme water- en winddichte kleding mee (laagjes). Start is bij het hotel waarin u verblijft in Zuidhorn (Gr).
   

TWEEDAAGSE: Het beste van Noord-Nederland!

bottom of page