top of page

Wandelexcursie "Herkenning van vogelzang in de Kennemerduinen": Nachtegaal, Blauwborst en meer!

Als je vogelzang niet van kleinst af aan hebt meegekregen kan het behoorlijk lastig zijn om alle zangvogels die Nederland in het voorjaar weer overspoelen te herkennen. Je kunt natuurlijk allerlei CD's afluisteren of cursussen in zaaltjes volgen, maar veruit de allerbeste manier om te leren is simpelweg zo veel mogelijk naar buiten gaan in gezelschap van een expert. Geen enkele lesmethode gaat zo snel als het geluid "live" en in de juiste context horen met iemand erbij die er ook meteen de juiste naam opplakt en soms met een ezelsbruggetje op de proppen komt.
En laat dat nou precies de insteek zijn van deze excursies in de prachtige Kennemerduinen. Midden in het juiste seizoen neemt lokale gids en topvogelaar Lars Buckx u mee en onder zijn leiding gaat u proberen flinke stappen te maken op het gebied van vogelzang- en roep. De duinen herbergen een groot aantal voorjaarssoorten en zijn het perfecte decor om het repertoire van een groot aantal Nederlandse zangvogels te verkennen. Tijdens deze wandeling in rustig tempo (iedereen met een gemiddelde conditie kan deelnemen) kunt u dus niet alleen heel veel leren, u beleeft ook nog eens een van onze mooiste duingebieden op een prachtige manier en gezien de toptijd bestaat er altijd een kans dat u tegen een schaarse of zeldzame soort aanloopt!
De excursie wordt op twee data gehouden, omdat er in april weer heel andere soorten actief zijn en zingen dan in mei. Wilt u het grootste rendement, boek dan de beide excursies tegelijk als voordelig twee-in-één pakketje, maar los boeken is uiteraard ook mogelijk!

Two half day tours in which local guide Lars Buckx will try to teach you as many bird songs/calls as possible in one of the most beautiful dune reserves of The Netherlands.
 

  • DATA: Zondag 19 mei. Start 7.30 uur, eind rond 12.30 uur

  • Aantal personen: Maximaal 10 

  • Gids: Lars Buckx

  • Startpunt: Parkeerterreinen Koevlak/Bezoekerscentrum De Kennemerduinen (Zeeweg 12, Overveen) (let op: betaald parkeren)

  • Inclusief: Wandeling door de Kennemerduinen o.l.v. gids in klein gezelschap, koffie/thee en stroopwafel, digitale soortenlijst achteraf,          21% BTW

  • Prijs: 35 euro. NU LAST MINUTE: GA MET TWEE PERSONEN, MAAR BETAAL VOOR ÉÉN!

    Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page