top of page
zilvermeeuw3
zilvermeeuw201206271
stormmeeuw20150801org1
stormmeeuw2012074
pont9
pont6
pont5
pont4
pont20150103_1
pont2
grotemantel201208283
geelpoot201507283
geelpoot201510211
geelpootmeeuw
geelpoot1
geelpoot
geelpootmeeuw_1
img_7286_31730620544_o
pont2015041218_1

Thema-excursie: herkenning van grote meeuwen (editie Almere)

Meeuwen: je houdt van ze, je haat ze, of je ontwijkt ze omdat je ze te lastig vindt. Voor personen uit de eerste én de laatste categorie is deze excursie bij uitstek geschikt!
Tijdens deze leerzame dag gaat u zich onder leiding van meeuwenliefhebber- en kenner Martijn Bot onderdompelen in de wondere wereld der meeuwen. Dankzij jarenlange ervaring met de verschillende soorten en verschillende kleden is hij de geschikte persoon om u op weg te helpen bij het identificeren en op leeftijd brengen van de meeuwen die u vandaag in de kijker krijgt. Hopelijk zult u na vandaag niet alleen veel hebben geleerd en een flink aantal foto's hebben gemaakt om uit te zoeken, maar zult u ook aangestoken zijn met het meeuwenvirus!

De dag begint met een korte les over hoe je de verschillende soorten en kleden uit elkaar kunt houden en waar u speciaal op moet letten, waarna u het grootste gedeelte van de dag gaat besteden aan het bestuderen van de meeuwen die voor u rondvliegen. We zullen daarbij vooral op één, wellicht wat vreemde locatie blijven: het weggetje tussen een vuilverwerking en enkele oude maïsakkers nabij Almere. Dit is namelijk de plek waar je geweldig de vele soorten meeuwen van dichtbij kunt bekijken en fotograferen. Niet de meest aantrekkelijke plek, maar wel een heel, heel goede! Daarnaast zullen er enkele korte verplaatsingen bij zitten naar de Oostvaarders- en Dashorstdijk, tevens bekende rustplaatsen voor meeuwen met goede foto- en studiemogelijkheden.

We hebben voor deze excursie een doordeweekse dag nodig; alleen wanneer er gewerkt wordt bij de vuilverwerking, zijn daar veel meeuwen te vinden en is er tevens veel roulatie, waardoor je steeds nieuwe vogels te zien krijgt. Dat staat garant voor veel soorten, veel kleden, veel ringen uit vele landen en wellicht zelfs een zeldzaamheid!

Summary in English: Workshop/excursion which will help you to identify and age large gulls. It's one of the most challenging aspects of birding, but our expert guide will help you with the first steps. We are sure that after today, you will never look at gulls the same way again!

 

  • Wanneer: Woensdag 8 november 2023, 10.00 uur (einde om ongeveer 15.30 uur)

  • Aantal personen: Maximaal 8  (Nog 2 plekken beschikbaar)

  • Locatie: Almere, exacte locatie volgt

  • Inclusief: Een dag meeuwen kijken onder leiding van een gids, transport per minibus, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek, een digitaal verslag met foto's na afloop.

  • Prijs: 65 euro per persoon 

  • Praktische informatie: Kleed u vooral warm en geef wind en water geen kans. Leenverrekijkers zijn beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES

    Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!
     

bottom of page