zilvermeeuw3
zilvermeeuw201206271
stormmeeuw20150801org1
stormmeeuw2012074
pont9
pont6
pont5
pont4
pont20150103_1
pont2
grotemantel201208283
geelpoot201507283
geelpoot201510211
geelpootmeeuw
geelpoot1
geelpoot
geelpootmeeuw_1
img_7286_31730620544_o
pont2015041218_1

Thema-excursie: herkenning van grote meeuwen (editie Noord-Nederland)

Meeuwen: je houdt van ze, je haat ze, of je ontwijkt ze omdat je ze te lastig vindt. Voor personen uit de eerste én de laatste categorie is deze excursie bij uitstek geschikt!
Tijdens deze leerzame dag gaat u zich onder leiding van meeuwenliefhebber Martijn Bot onderdompelen in de wondere wereld der meeuwen. Dankzij jarenlange ervaring met de verschillende soorten en verschillende kleden is hij de geschikte persoon om u op weg te helpen bij het identificeren en op leeftijd brengen van de meeuwen die u vandaag in de kijker krijgt. Zijn enthousiasme zal aanstekelijk werken en we zijn er zeker van dat u niet alleen veel wijzer zult worden, maar dat vandaag zeker niet de laatste dag zal zijn dat u naar meeuwen zult kijken!

De dag begint met een korte les over hoe je de verschillende soorten en kleden uit elkaar kunt houden en waar u speciaal op moet letten, waarna u het grootste gedeelte van de dag gaat besteden aan het bestuderen van de meeuwen die voor u rondvliegen. Naast de kleedkenmerken gaan we ook speciaal letten op de met regelmaat aanwezige pootringen, die zeer handig kunnen zijn bij het vaststellen van de soort, de afkomst en de leeftijd; ook hier gaat de Martijn u alles over vertellen.
Na edities in het midden en zuiden van het land is nu dan ook het noorden aan de beurt. We beginnen en eindigen bij de befaamde meeuwenslaapplaats aan de Hoornse Plas (waar u verschillende soorten op korte afstand kunt bekijken) en tussendoor zullen we per minibus de goede meeuwenplekken in en rond de stad Groningen bekijken. Neem vooral een camera mee, want veel u leert erg veel van het achteraf bestuderen van het opgedane beeldmateriaal!

Summary in English: Workshop/excursion which will help you to identify and age large gulls. It's one of the most challenging aspects of birding, but our expert guide will help you with the first steps. We are sure that after today, you will never look at gulls the same way again!

 

  • Wanneer: Zaterdag 26 januari 2019, 11.00 uur (einde om ongeveer 17.00 uur)

  • Aantal personen: Maximaal 8  (VOLGEBOEKT)

  • Locatie: Groningen, Hoornse Plas

  • Inclusief: Een dag meeuwen kijken onder leiding van een gids, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek en literatuur, een digitale soortenlijst na afloop.

  • Prijs: 45 euro per persoon 

  • Praktische informatie: Kleed u vooral warm en geef wind en water geen kans. Leenverrekijkers zijn beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES, een eigen telescoop is aan te raden. Martijn heeft er een mee voor algemeen gebruik.