top of page

WANDELEXCURSIE: Herkenning en fotografie van libellen en juffers

Wanneer het vogelvoorjaar langzaam maar zeker ten einde loopt, kijken steeds meer natuurliefhebbers in plaats van naar boven vaker en vaker naar beneden. Vlinders en libellen mogen zich (terecht!) op steeds meer aandacht verheugen!

Tijdens deze excursie gaan we ons richten op een schitterende, fascinerende en kleurrijke groep insecten (libellen en juffers) in twee van de meest soortenrijke gebieden (De Weerribben en de Delleboersterheide). Deze twee gebieden zijn zeer verschillend en de combinatie zal zorgen voor een gevarieerde en zo breed mogelijke lijst aan soorten.

Mocht u het dus leuk vinden om onder leiding van een deskundige gids alles te leren over de herkenning van de verschillende soorten en daarnaast op zoek te gaan naar mooie fotomomenten (libellen zijn zeer fotogeniek en laten zich doorgaans ook goed benaderen): Deze excursie biedt u volop mogelijkheden! Daarnaast kijken we natuurlijk altijd stiekem ook naar de vogels en andere mooie soorten en maakt u derhalve kans op o.a. Purperreiger, Roerdomp, Wielewaal, Ringslang, Adder, Levendbarende hagedis en wie weet wat nog meer!

We gaan, zoals gebruikelijk, met een klein groepje op pad zodat u alle tijd en ruimte heeft om te fotograferen en te leren!

A full day of studying, identifying and photographing the fascinating and colourful Dutch dragonflies and damselflies in two nature reserves that will guarantee an abundance of species!

  • Data:
    - Maandag 1 juli 2024, 10.00 uur (einde om ongeveer 16.00 uur)

  • Aantal personen: Maximaal 8  (nog 5 plekken beschikbaar)

  • Startocatie: Nationaal park Weerribben en Wieden (exacte locatie volgt)

  • Inclusief: Een dag libellen kijken/identificeren/fotograferen onder leiding van een gids, koffie/thee en een stroopwafel, digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

  • Prijs: 69 euro per persoon 

  • Praktische informatie: De excursie kan alleen doorgang vinden wanneer de temperatuur enigszins aangenaam is en er zon in de voorspellingen zit. Mocht dat niet het geval zijn, dan gaan we op zoek naar een alternatieve datum of kunt u uw geld terug krijgen. Over het doorgaan van de excursie wordt u zo op tijd mogelijk geïnformeerd, maar bij lastige en wisselende voorspellingen kan dat pas de dag vooraf zijn. In de excursie zitten twee wandelingen: één van ongeveer 5 kilometer in zeer rustig tempo (Weerribben) en één kortere op/nabij de Delleboersterheide. De verplaatsing tussen de twee locaties gaat per eigen vervoer. De route is enigszins flexibel en afhankelijk van waar de leukste/mooiste soorten zitten.
     

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page