top of page

TWEEDAAGSE: Haken en hakken (oftewel: roofvogels, uilen en spechten!)

Zowel onze spechten- als de roofvogelexcursies zijn in de afgelopen jaren zeer populair gebleken. Vandaar dat we het beste van twee werelden combineren in deze prachtige en zeer afwisselende en ook nog eens internationale tweedaagse!

We starten de vrijdag in de roofvogelprovincie van Nederland: Groningen! Met een tochtje door de provincie (wellicht met een klein uitstapje naar Friesland, als de soorten daarom vragen, de route is altijd flexibel) bezoeken we enkele van de mooiste en beste gebieden voor "haaksnavels", oftewel roofvogels. We hopen en mikken daarbij op meerdere uilensoorten alsmede specialiteiten als Smelleken, Ruigpootbuizerd, Blauwe kiekendief en Zeearend. Daarnaast is het een tijd waarin je ook tal van andere leuke wintergasten kunt verwachten en als we die treffen, kijken we uiteraard niet weg! Aan het eind van de dag verplaatsen we ons naar... Duitsland! We slapen namelijk in een prima middenklasse hotel (Hotel Meiners) nabij een natuurgebied dat bij voorbaat onvergetelijk zal worden!

De zaterdag gaan we namelijk doorbrengen in één van de laatste stukken oerbos van Noordwest-Europa: de Hasbruch! Dit unieke bos is gelegen op ongeveer 100 kilometer van de Nederlandse grens en net ten oosten van Oldenburg en is befaamd vanwege haar prachtige wandelmogelijkheden, indrukwekkend oude bomen en de grote dichtheid aan spechten en andere bosvogels. Grote-, Middelste-, Kleine-, Zwarte- en Groene specht, alsmede Kortsnavelboomkruiper, Appelvink, Grote gele kwikstaart en Bosuil worden hier regelmatig gezien en het vroege voorjaar is dé tijd waarin ze zich over het algemeen goed laten zien, horen en fotograferen. Ook maken we altijd kans op overtrekkende Kraanvogels; deze excursie valt precies in de piek van de trektijd van deze fijne soort!

In de loop van de middag rijden we terug naar Nederland en kijken we hopelijk terug op een zeer afwisselend weekend tussen enkele van de mooiste en meest fotogenieke vogelfamilies!

 • Wanneer:
  - Vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart 2024

 • Aantal personen: Maximaal 8 (Nog 1 plek beschikbaar o.b.v. 1 PK)

 • Start- en eindpunt: Zuidhorn (Gratis parkeren)

 • Inclusief: Twee dagen vogels kijken onder leiding van een ervaren gids, overnachting in een comfortabel middenklasse hotel in Duitsland met ontbijt, vervoer per minibus, versnaperingen en drankjes onderweg, gebruik van optiek, een digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

 • Gids: Martijn Bot

 • Prijs per persoon: 249 euro, op basis van een tweepersoons kamer. Toeslag eenpersoons kamer: 35 euro.

 • Goed te weten: Maaltijden zitten niet in de prijs inbegrepen. Diner kan (gezamenlijk) in het hotel.

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page