top of page

MINIBUSEXCURSIE: Grauwe kiekendieven (en meer) in Groningen!

Grauwe kiekendieven zijn op vogelgebied een specialiteit en de trots van Noordoost-Groningen. Lees bijvoorbeeld eens het boek "Man op de dijk" om het verhaal achter de bescherming en de terugkomst van de soort te leren kennen.

Deze prachtige en waanzinnig elegante roofvogel kent z'n enige echte bolwerk in deze prachtige (uit)hoek van het land en wij gaan op deze dag naar ze op zoek. Ze zijn net terug uit Afrika en op zoek naar een broedplek, ergens in de uitgestrekte graanvelden van Oldambt. Het zal dus wat zoekwerk vergen, maar de kans dat we ze gaan vinden is aanzienlijk. En met een beetje geluk blunderen we misschien wel tegen een zeldzame Steppekiekendief aan; deze zeldzaamheid wordt de laatste jaren in toenemende aantallen gevonden en hebben zelfs al eens succesvol gebroed!

Als we de kiekendieven mooi en goed hebben gezien, spenderen we de rest van de dag in deze hoek van het land op zoek naar andere leuke soorten. Waar we precies heen gaan, laten we afhangen van het weer, het getij en de recente waarnemingen. Het kan het Eems/Dollardgebied zijn, het Zuidlaardermeer of iets heel anders. Het recept voor een mooie vogeldag is flexibiliteit, een "wapen" dat we graag en veel inzetten ;-).

Ga dus mee op zoek naar de mooiste roofvogel in Nederland in de mooiste tijd van het jaar wie weet wat nog meer. Het is per slot van rekening eind mei, dé tijd voor spannend vogelen en onverwachte ontmoetingen!

  • Wanneer:
    - Zaterdag 25 mei 2024, start 9.30 uur, eind rond 16.00 uur

  • Aantal personen: Maximaal 8  (VOLGEBOEKT)

  • Startpunt: Van der Valk Westerbroek (nabij Groningen)

  • Inclusief: Een dag vogels kijken per comfortabele minibus, koffie/thee en koek, gratis leenverrekijkers en gebruik van telescoop, een digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

  • Prijs: 75 euro per persoon

  • Goed te weten: De excursie is geen fotografie-excursie, maar er zullen vermoedelijk voldoende fotomomenten zijn. Er zitten (kleine) wandelingen in de excursie in goed begaanbaar terrein. Kleed u op de weersomstandigheden. Lunch dient u zelf mee te brengen.

    Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page