top of page

Minibusexcursie: Groots wintervogelen langs de Friese IJsselmeerkust!

De Friese IJsselmeerkust is een onderschatte vogellocatie, zeker en vooral in de winter. Er zitten hier namelijk ongelofelijk veel noordelijke overwinteraars, van ganzen tot eenden en van steltlopers tot roofvogels. Een dag vogels kijken in het gebied tussen (grofweg) Harlingen en Workum levert dan ook gegarandeerd een zeer vogelrijke dag op met goede kans op een paar heel leuke krenten in de grote vogelpap.

We starten in Harlingen (binnendijkse plasjes, haven en de Waddenzee) en zakken dan in rustig tempo af langs de mooiste en meest veelbelovende locaties. Denk hierbij aan Kornwerderzand, de Makkumer noord- en zuidwaard, Piaam, de akkers rondom Ferwerd, de Workumerwaard en een vaste winterplek voor Kleine rietganzen (geweldige en steeds schaarser wordende soort die in februari alweer vertrokken is!), om aan het eind van de middag weer terug te keren bij het startpunt.

Gedurende de dag bezoeken we per minibus dus meerdere locaties, die allemaal prima bereikbaar zijn en vaak ook de nodige fotografische mogelijkheden bieden (hoewel deze excursie, net als al onze andere, geen pure fotografietrips zijn). Er zitten enkele kleine wandelingen in de dag, dus kleed u op het weer en de eventuele, soms wat modderige ondergrond.

Wat we allemaal gaan tegenkomen is natuurlijk en gelukkig niet vooraf te voorspellen, maar dat we een zeer vogelrijke dag tegemoet gaan met ongetwijfeld soorten en aantallen die u zullen bijblijven, kunnen we u wel beloven!

 • Wanneer:
  - Zaterdag 13 januari 2024, 9.30 uur (einde om ongeveer 16 uur)  (VOLGEBOEKT)
  - Maandag 15 januari 2024, 9.30 uur (einde om ongeveer 16 uur)  (Nog 5 plekken beschikbaar)
  -> LAST MINUTE: 10 euro korting!

 • Aantal personen: Maximaal 8 

 • Gids: Martijn Bot

 • Startpunt: Harlingen, Stenen man (gratis parkeren)

 • Inclusief: Een volle dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per minibus, koffie/thee en koek onderweg, gebruik van optiek (leenverrekijkers, aangeboden door FOTO SIPKES uit Groningen, op aanvraag), digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW.

 • Prijs: 75 euro per persoon

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page