top of page

ELEKTRISCHE FIETSEXCURSIE: Schiermonnikoog in de spannendste vogeltijd van het jaar!

Het (late) najaar is misschien wel de spannendste en daarmee leukste tijd om op de Waddeneilanden in het algemeen en in Schiermonnikoog in het bijzonder te vogelen! Letterlijk alles kan in deze tijd van het jaar! Niet alleen maak je kans op tal van algemene trekvogels en loopt het eiland vol met de eerste overwinteraars, ook kunnen er op elke hoek, in elk struikje, op elk duin of op elk plasje zeldzaamheden opduiken. Voeg daar de dynamiek van het Waddengebied bij en je kunt je voorstellen dat we nu al heel veel zin hebben om de veerboot te nemen en over te steken naar dit prachtige eiland!
De vogeldag begint natuurlijk al tijdens de overtocht en varend op de Waddenzee hopen we reeds de eerste leuke soorten te kunnen vinden. Eenmaal op Schiermonnikoog staan de elektrische fietsen al op ons te wachten en kan de zwerftocht beginnen! We proberen tijdens onze fietsronde zo veel mogelijk van de verschillende habitats aan te doen. Polders, de Westerplas, kwelders, duinen, wadplaten, strand, dorp, bos en Noordzee zullen sowieso in het rondje worden opgenomen. Als er ergens een zeldzaamheid of anderszins interessante vogel opduikt, kan de route echter last minute veranderd worden; we zijn flexibel!

Hopelijk levert deze aanpak in combinatie met de zeer veelbelovende locatie en het spannende seizoen uiteindelijk een geweldige en verrassende vogeldag op!
 

 • Wanneer:
  - Woensdag 23 oktober 2024, 9.15 uur (einde rond 17.15 uur) 

 • Aantal personen: Maximaal 10

 • Startpunt: Terminal Wagenborg, Lauwersoog-haven

 • Gids: Martijn Bot

 • Inclusief:
  - Dag vogels kijken onder leiding van een professionele gids
  - Overtocht naar en van Schiermonnikoog
  - Elektrische huurfiets op het eiland
  - koffie/thee en gebak onderweg
  - Een telescoop voor algemeen gebruik, gratis leenverrekijkers op aanvraag (mogelijk gemaakt door FOTO SIPKES in Groningen)
  - Een verslag met foto's na afloop
  - 21% BTW

 • Prijs: 109 euro per persoon

 • Praktische informatie: Kleed u op de voorspelde verwachtingen. Lunch dient u zelf mee te brengen. Parkeren in de haven van Lauwersoog kost rond de 7 euro per dag, gratis parkeren kan in het dorp (op een kwartiertje lopen van de haven)

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page