top of page

Zomerweekend in Noord-Nederland!

Een dag steltlopers langs de Waddenkust en een dag met (o.a.) roofvogels rond het Fochteloërveen in een topweekend!

Zomerweekend in Noord-Nederland!
Zomerweekend in Noord-Nederland!

Tijd en locatie

24 aug 2024, 09:00 – 25 aug 2024, 17:00

Zuidhorn, Hoofdstraat 2, 9801 BW Zuidhorn, Nederland

Over het evenement

NIEUW IN ONS PROGRAMMA! Al enkele jaren organiseren we deze excursie voor een besloten groep Engelse vogelaars. Het blijkt steeds weer zeer succesvol en erg leuk en vandaar dat 'ie nu ook hier en gewoon voor iedereen is te boeken!

Tijdens dit prachtige zomervogelweekendje gaan we twee dagen invullen met als thema twee van de soortgroepen waar Noord-Nederland befaamd om is: steltlopers en roofvogels! Één dag gaan we ons storten in het befaamde en ongelofelijk indrukwekkende steltloperspektakel langs de Waddenkust. We bezoeken de hoogwatervluchtplaats bij Westhoek, alwaar we met wat geluk vele duizenden steltlopers van vele soorten voorgeschoteld krijgen. Er zijn maar weinig plekken in Noordwest-Europa waar zo veel steltlopers van zo veel verschillende soorten te zien zijn wanneer het tij langzaam opkomt. Als vogelaar moet je dit zeker een keer (of meerdere keren!) hebben meegemaakt; het is een onvergetelijk schouwspel! Zowel vogelaars als fotografen kunnen hun hart hier ophalen. Naast Westhoek zullen we ook andere plekken langs de Waddenkust bezoeken die goed zijn voor steltlopers. Denk hierbij aan Zwarte Haan, Holwerd en Lauwersmeer. De kans dat we tegen een leuke zeldzaamheid aanlopen is in deze tijd ook nog eens aanzienlijk, dus het wordt vast en zeker een spannende dag vogelen langs de Waddenzee.

De tweede dag gaan we op zoek naar roofvogels en andere specialiteitenin en rond het Fochteloërveen, het Drents-Friese Wold en de Onlanden. Dit rondje levert in deze tijd vaak een erg leuke selectie aan rovers en vele andere mooie soorten op. Met de najaarstrek die al flink op gang is gekomen, liggen ook vandaag schaarse en zeldzame soorten altijd op de loer. Bovendien: omdat we dit soort weekends en eigenlijk alle excursies altijd erg flexibel invullen, kan het zo maar zijn dat we het programma een beetje omgooien wanneer er zich ergens een soort aandient die we graag willen zien. Op die manier hebben we de beste kans op een zo gevarieerd mogelijk soortenspectrum!

Ga dus mee op dit fijne zomerweekend vogels kijken in de mooiste, beste, meest gevarieerde en spannendste gebieden van Nederland!

 • Aantal personen: Maximaal 8
 • Start- en eindpunt: Zuidhorn (Gratis parkeren)
 • Inclusief: Twee dagen vogels kijken onder leiding van een  ervaren gids, overnachting in een comfortabel middenklasse hotel met  ontbijt (Hotel In 't Holt of Hotel Aduard, afhankelijk van  beschikbaarheid), vervoer per minibus, versnaperingen en drankjes  onderweg, gebruik van optiek, een digitaal verslag met foto's na afloop,  21% BTW
 • Gids: Martijn Bot
 • Goed te weten: Maaltijden  zitten (vanwege diversiteit aan wensen en voorkeuren) niet in de prijs  inbegrepen. Diner kan (eventueel gezamenlijk) in het restaurant of in  diverse andere gelegenheden in Zuidhorn. Een (grote) supermarkt zit op  loopafstand van het hotel.  
 • Alle excursies zijn weg te geven als een  origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

 • Tweedaagse "Zomerweekend"

  Van € 269,00 tot € 309,00
  • € 309,00
  • € 269,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page