top of page

Wielewalen in Lauwersmeer

Minibusexcursie met als hoofddoel (het zien van) Wielewalen!

Wielewalen in Lauwersmeer
Wielewalen in Lauwersmeer

Tijd en locatie

1 andere datums

06 mei 2025, 09:00 – 16:00

Kollumerpomp, De Rijsdammen, 9976 VT Kollumerpomp, Nederland

Over het evenement

Zoals  we allemaal weten gaat het niet bijster goed met de Wielewaal in  Nederland. Voeg daarbij dat de soort de kunst van het verstoppen in de  kruinen van populieren ook nog eens tot een kunst heeft verheven en u  zult begrijpen dat het niet makkelijk is om er één in beeld te krijgen.  Tijdens deze excursie gaan we dat echter wel proberen voor elkaar te  krijgen en wel in het gebied waar nog relatief veel paartjes voorkomen:  Nationaal park Lauwersmeer. Er zijn op verschillende locaties in en rond  het gebied percelen met populieren te vinden waar jaarlijks Wielewalen  tot broeden komen. Na wat voorwerk zullen we dan ook precies weten waar  de kans op het vinden van Wielewalen het grootst is en we nemen u per  comfortabele minibus mee langs al deze plekken met als hoofddoel het  horen, zien en als het allemaal helemaal mee zit fotograferen van  Wielewalen. Dit zal ondanks goede voorbereiding een dag worden waarbij  we wat geduld en een portie geluk nodig hebben, maar we hebben zeer  goede hoop dat we u enkele van deze prachtige en zeer tot de verbeelding  sprekende vogels kunnen laten zien. Daarnaast zal een dag in één van de  beste vogelgebieden van Nederland ongetwijfeld ook de nodige andere  leuke soorten opleveren. We gaan in het gebruikelijk kleine gezelschap op pad en hebben er voor  gekozen om een dag buiten het weekend te verkiezen. Deze dagen zijn  aanzienlijk rustiger en dat vergroot onze kansen aanzienlijk.

Lees verslagen van eerdere edities HIER!

 • Aantal personen: Maximaal 8
 • Gids: Martijn Bot
 • Inclusief: Dag op zoek naar Wielewalen per minibus, koffie/thee en stroopwafel,  gebruik van telescoop en leenverrekijkers, een digitaal verslag met  foto's na afloop, 21% BTW
 • Er zijn verrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES
 • Prijs: 79 euro per persoon
 • Praktische informatie:  Er zitten kleine wandelingen in het programma (maar steeds korte afstanden, hooguit 2-3 kilometer in rustig tempo) Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

 • Wielewalen Lauwersmeer

  Minibusexcursie

  € 79,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page