top of page

Wandelen op Schiermonnikoog!

Het (late) najaar is misschien wel de spannendste en daarmee leukste tijd om op de Waddeneilanden in het algemeen en in Schiermonnikoog in het bijzonder te vogelen!

Wandelen op Schiermonnikoog!
Wandelen op Schiermonnikoog!

Tijd en locatie

23 okt 2024, 09:10 – 17:20

Lauwersoog, Zeedijk 7, 9976 VM Lauwersoog, Nederland

Over het evenement

Het (late) najaar is misschien wel de spannendste en daarmee leukste tijd om op de Waddeneilanden in het algemeen en in Schiermonnikoog in het bijzonder te vogelen! Letterlijk alles kan in deze tijd van het jaar! Niet alleen maak je kans op tal van algemene trekvogels en loopt het eiland vol met de eerste overwinteraars, ook kunnen er op elke hoek, in elk struikje, op elk duin of op elk plasje zeldzaamheden opduiken. Voeg daar de dynamiek van het Waddengebied bij en je kunt je voorstellen dat we nu al heel veel zin hebben om de veerboot te nemen en over te steken naar dit prachtige eiland! De vogeldag begint natuurlijk al tijdens de overtocht en varend op de Waddenzee hopen we reeds de eerste leuke soorten te kunnen vinden. Eenmaal op Schiermonnikoog kan de zwerftocht beginnen! We proberen tijdens onze wandeling van ongeveer 10 kilometer in rustig tempo en met een pauze met koffie en gebak zo veel mogelijk van de verschillende habitats aan te doen. Polders, de Westerplas, kwelders, duinen, wadplaten, strand, dorp, bos en Noordzee kunnen, gezien de geringe afstanden op het eiland, in de wandeling worden opgenomen. 

Hopelijk levert deze aanpak in combinatie met de zeer veelbelovende locatie en het spannende seizoen uiteindelijk een geweldige en verrassende vogeldag op!

  • Aantal personen: Maximaal 10
  • Startpunt: Terminal Wagenborg, Lauwersoog-haven
  • Gids: Martijn Bot
  • Inclusief:  Dag vogels kijken onder leiding van een professionele gids, overtocht naar en van Schiermonnikoog, koffie/thee en gebak onderweg, busvervoer vanuit het dorp terug naar de haven, een telescoop voor algemeen gebruik, gratis leenverrekijkers op aanvraag (mogelijk gemaakt door FOTO SIPKES in Groningen), verslag met foto's na afloop, 21% BTW
  • Prijs: 89 euro per persoon
  • Praktische informatie: Kleed u op de voorspelde verwachtingen. Lunch dient u zelf mee te brengen. Parkeren in de haven van Lauwersoog kost rond de 7 euro per dag, gratis parkeren kan in het dorp (op een kwartiertje lopen van de haven)

Alle excursies zijn weg te geven als origineel cadeau. We maken er dan een mooie (digitale) cadeaubon van!

Tickets

  • Fietsexcursie Schiermonnikoog

    € 89,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page