top of page

Spechten, oehoe en meer in de Achterhoek!

Dagexcursie op zoek naar spechten en met o.a. bezoek aan een broedplek van Oehoe.

Spechten, oehoe en meer in de Achterhoek!
Spechten, oehoe en meer in de Achterhoek!

Tijd en locatie

2 andere datums

29 mrt 2025, 09:00 – 15:00

Woold, Wooldseweg 74, 7108 AB Woold, Nederland

Over het evenement

De Achterhoek is een fantastisch mooie regio om te vogelen. Vooral de omgeving van Winterswijk is van een grote schoonheid en variatie en herbergt ook nog eens een groot aantal prachtige vogelsoorten. Vandaag gaan we enkele van deze gebieden bewandelen en hebben daarbij enkele doelsoorten. We hopen daarbij net zo succesvol te zijn als de populaire excursies van de afgelopen jaren! We gaan eerst en vooral op zoek naar de 5 spechtensoorten die in de Nederlandse bossen te vinden zijn. Nabij Winterswijk bevindt zich een bosgebied dat daar zeer kansrijk  voor is. Ons bezoek staat gepland op een moment waarop  de vogels normaal gesproken zeer vocaal en actief zijn en wanneer de omstandigheden enigszins meewerken hebben we een grote kans om alle vijf de soorten in de kijker te krijgen: Grote- Middelste- en Kleine Bonte alsmede Zwarte- en Groene Specht. Verder broeden hier ook mooie soorten als Appelvink, Kortsnavelboomkruiper, Goudvink, Glanskop en dankzij het meanderende riviertje de Slinge zijn ook Grote Gele Kwikstaart en IJsvogel hier te verwachten. Daarnaast is het bos ook landschappelijk gezien zeer de moeite waard; wat ons betreft is dit een van de mooiste bossen van ons land! ’s Middags verplaatsen we ons naar een broedlocatie voor Oehoe en hopen we deze reusachtige uilensoort te kunnen bekijken nabij zijn/haar broedplaats. We sluiten de dag na wederom een korte verplaatsing af met een laatste wandeling in een hoogveengebied, waar we op zoek gaan naar zowel vogels (eerste Blauwborsten, Klapekster of wellicht zelfs Kraanvogel of Rode Wouw) als specialiteiten als Levendbarende Hagedis, en Grote vos (een zeldzame vlinder). De verslagen van vorige jaren zijn HIER te lezen!

  • Aantal personen: Maximaal 10
  • Inclusief:  Dag vogels kijken onder leiding van een gids, koffie/thee met koek, gebruik van optiek, digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW
  • Verrekijkers worden beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES
  • Exclusief: Vervoer (we rijden slechts korte afstanden en proberen daarbij zo veel mogelijk te carpoolen) Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

  • Spechten oehoe Achterhoek

    Dagexcursie rondom Winterswijk

    € 69,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page