top of page

Nazomerexcursie: roofvogels in Groningen

Nazomerexcursie op zoek naar roofvogels (o.a. Grauwe kiekendieven) in Groningen

Nazomerexcursie: roofvogels in Groningen
Nazomerexcursie: roofvogels in Groningen

Tijd en locatie

21 aug 2024, 09:30 – 17:00

Eelderwolde, Borchsingel 53, 9766 PP Eelderwolde, Nederland

Over het evenement

Niet alleen in de winter is het noorden van het land "the place to be" voor liefhebbers van roofvogels, ook de nazomer pakt vaak geweldig uit. Dat komt ten eerste doordat er in deze omgeving flink wat mooie soorten broeden, die in augustus klaar zijn maar nog wel in de verschillende gebieden rondhangen. En omdat het dan zowel de ouders als de jongen betreft, zijn de aantallen het hoogst. Daarnaast is ook de najaarstrek al in volle gang en zien we dus ook al de eerste vogels op weg naar het zuiden, die vaak wel een dag of meerdere dagen blijven hangen in de voedselrijke polders of de visrijke plassen en meren. Vandaag gaan we proberen zo veel mogelijk soorten in de kijker en zo mogelijk ook voor de lens te krijgen. We bezoeken hier enkele van de meest kansrijke gebieden. Zoals altijd zullen we de exacte route pas op het laatst bepalen, maar we zullen vast terecht komen in o.a. polder Matsloot, de Onlanden en Oldambt. Met een  bezoek aan deze drie gebieden maken we goede kans op de even gewilde als schaarse en fotogenieke soorten als Zeearend (zowel lokale broedvogels als doortrekkers), Visarend (doortrekkers, vogels blijven vaak meerdere dagen rondhangen op weg naar het zuiden), Wespendief (zowel doortrekkers als lokale broedvogels), Blauwe- en Grauwe kiekendief (beide lokale broedvogels, de laatste een echte specialiteit!) naast de algemenere soorten als Havik, Sperwer, Bruine kiekendief enzovoort. Daarnaast houden we uiteraard ook de laatste waarnemingen in het oog en kan het zo maar zijn dat er ergens een Roodpootvalk of Steppekiekendief rondhangt die we kunnen proberen mee te pakken en ook voor niet-roofvogels sluiten we de ogen niet. 

  • Aantal personen: Maximaal 8
  • Inclusief: Een dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per minibus, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek, digitaal verslag met foto's achteraf, 21% BTW
  • Verrekijkers worden beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES
  • Praktische informatie: Kleed u naar de verwachte weersvoorspellingen. Indien u beschikt over een eigen telescoop is het zeer aan te raden die mee te nemen. De gids heeft er een mee voor algemeen gebruik. U dient zelf lunch mee te nemen, deze kan op eigen gelegenheid onderweg worden genuttigd.

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

  • Nazomerexcursie roofvogels

    € 79,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page