top of page

Minibusexcursie: Friese IJsselmeer- en Waddenkust

Groots vogelen langs de Friese Wadden- en IJsselmeerkust!

Minibusexcursie: Friese IJsselmeer- en Waddenkust
Minibusexcursie: Friese IJsselmeer- en Waddenkust

Tijd en locatie

1 andere datums

10 jan 2025, 09:30 – 16:30

Harlingen, Westerzeedijk 45, 8862 PK Harlingen, Nederland

Over het evenement

De  Friese IJsselmeerkust is een onderschatte vogellocatie, zeker en vooral  in de winter. Er zitten hier namelijk ongelofelijk veel noordelijke  overwinteraars, van ganzen tot eenden en van steltlopers tot roofvogels.  Een dag vogels kijken in het gebied tussen (grofweg) Harlingen en  Workum levert dan ook gegarandeerd een zeer vogelrijke dag op met goede  kans op een paar heel leuke krenten in de grote vogelpap.

We  starten in Harlingen (binnendijkse plasjes, haven en de Waddenzee) en  zakken dan in rustig tempo af langs de mooiste en meest veelbelovende  locaties. Denk hierbij aan Kornwerderzand, de Makkumer noord- en  zuidwaard, Piaam, de akkers rondom Ferwerd, de Workumerwaard en een  vaste winterplek voor Kleine rietganzen (geweldige en steeds schaarser  wordende soort die in februari alweer vertrokken is!), om aan het eind  van de middag weer terug te keren bij het startpunt.

Gedurende  de dag bezoeken we per minibus dus meerdere locaties, die allemaal  prima bereikbaar zijn en vaak ook de nodige fotografische mogelijkheden  bieden (hoewel deze excursie, net als al onze andere, geen pure  fotografietrips zijn). Er zitten enkele kleine wandelingen in de dag,  dus kleed u op het weer en de eventuele, soms wat modderige ondergrond.

Wat  we allemaal gaan tegenkomen is natuurlijk en gelukkig niet vooraf te  voorspellen, maar dat we een zeer vogelrijke dag tegemoet gaan met  ongetwijfeld soorten en aantallen die u zullen bijblijven, kunnen we u  wel beloven!

  • Aantal personen: Maximaal 8
  • Gids: Martijn Bot
  • Startpunt: Harlingen, Stenen man (gratis parkeren)
  • Inclusief: Een volle dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per  minibus, koffie/thee en koek onderweg, gebruik van optiek  (leenverrekijkers, aangeboden door FOTO SIPKES uit Groningen, op  aanvraag), digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW.

Tickets

  • Friese Wadden/IJsselmeerkust

    Vogelen op een Friese topbestemming!

    € 79,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page