top of page

Minibusexcursie/fotografie: ringslangen en adders in Drenthe

Dagexcursie op zoek naar ringslangen, adders en meer (ook fotografie)

Minibusexcursie/fotografie: ringslangen en adders in Drenthe
Minibusexcursie/fotografie: ringslangen en adders in Drenthe

Tijd en locatie

1 andere datums

05 apr 2025, 10:00 – 16:00

Assen, Balkenweg 1, 9405 CC Assen, Nederland

Over het evenement

Eind maart en begin april komt de natuur weer langzaam tot leven. De winter wordt definitief (althans, voorlopig...) verdreven, jong groen ontluikt, vogels zingen, bouwen nesten en komen terug uit zuidelijke streken en... de reptielen en amfibieën worden weer actief! Op deze dag gaan we de vogels natuurlijk niet compleet negeren, maar gaan we toch vooral naar beneden kijken, op zoek naar een aantal mooie en fotogenieke soorten: Adder, Ringslang, (misschien nog net blauwe?) Heikikker, Levendbarende hagedis en wellicht, met heel veel geluk, Hazelworm. We bezoeken diverse kansrijke locaties in de provincies Drenthe en Friesland en gaan daarbij voor waarnemingen maar nemen ook ruim de tijd om, als we de soorten vinden, zo te fotograferen wanneer en waar zonder verstoring mogelijk.

Een beetje aangename temperaturen en/of wat zonneschijn zijn wel noodzakelijk op deze dag. Mochten de voorspellingen dermate slecht zijn dat die beide elementen zijn uitgesloten, dan heeft deze excursie weinig zin en zal dan ook worden afgelast. Iedereen krijgt dan z'n geld terug. Bij twijfel kan de beslissing pas de dag vooraf worden genomen en als er dan nog twijfel mocht zijn (je hebt van die dagen...), dan proberen we het wel gewoon (dat is de gok die een dag in de Nederlandse natuur nou eenmaal met zich mee brengt). Houd dus in aanloop van de excursie uw mail in de gaten Lees verslagen van eerdere edities HIER!

  • Gidsen: Martijn Bot
  • Inclusief: Vervoer per comfortabele minibus, koffie/thee en stroopwafel onderweg, digitaal verslag na afloop, 21% BTW
  • Er zijn leenverrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES
  • Prijs: 75 euro per persoon
  • Praktische informatie:  Kleed u op de voorspelde verwachtingen. Er zitten kleine wandelingen in het dagprogramma, dus denk aan stevige schoenen. Lunch dient u zelf mee te brengen en nuttigen we op een mooie locatie. Een verrekijker is op aanvraag en gratis beschikbaar. Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

  • Adders en ringslangen

    Minibusexcursie

    € 75,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page