top of page

Minibusexcursie: Dagje Delta!

Een dagje vogels kijken op één van de winterhotspots van Nederland!

Minibusexcursie: Dagje Delta!
Minibusexcursie: Dagje Delta!

Tijd en locatie

1 andere datums

21 dec 2024, 09:30 – 16:30

Scharendijke, Brouwersdam Binnenzijde, 4322 Scharendijke, Nederland

Over het evenement

Elke  winter weer komen vogelaars uit alle windstreken naar het zuidwesten  van Nederland voor een ‘dagje Delta’. Op deze dag blijven we vooral in het  Zeeuwse deel van de Delta. We gaan tussen 9.30 en 16.30 uur op het  Veerse Meer, Neeltje Jans, een deel van Schouwen-Duiveland en de  Brouwersdam op zoek naar leuke wintergasten. We verwachten rond deze  datum op ‘Schouwen’ flinke aantallen zwanen, ganzen, eenden en  steltlopers. Daarnaast is de kans groot dat we enkele schaarse soorten  treffen. Denk daarbij aan pareltjes uit het rijtje typische  ‘Deltasoorten’: Zwarte Rotgans, Kuifduiker, IJseend, IJsduiker,  Parelduiker, Roodhalsfuut, Kuifaalscholver, Alk of Sneeuwgors. De indeling van de dag is zoals altijd flexibel om de kans op mooie soorten en een zo goed mogelijk bij de omstandigheden passende route te garanderen. De vogelgebieden liggen niet heel ver van elkaar, dus de rijafstanden  zijn redelijk gering. Zo zijn we lekker veel buiten en kunnen we met  vereende krachten en met vele ogen een mooie daglijst bij elkaar  sprokkelen!

Lees het verslag van eerdere edities op ONS BLOG

  • Aantal personen: Maximaal 8
  • Startpunt: Omgeving Scharendijke (exacte locatie volgt)
  • Gids: Martijn Bot
  • Inclusief: Een dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per minibus,  koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek, een  digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW.
  • Prijs: 79,00 euro per persoon
  • Praktische informatie: Er  kunnen enkele (korte) wandelingen in de excursie zitten. Kleed u  op de omstandigheden; een beetje wind en regen is uiteraard geen reden  om de excursie af te gelasten.

Tickets

  • Dagje Delta

    € 79,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page