top of page

Minibusexcursie: Arkemheen en omgeving

Minibusexcursie om de eerste voorjaarsvogels te verwelkomen en de wintergasten uit te zwaaien!

Minibusexcursie: Arkemheen en omgeving
Minibusexcursie: Arkemheen en omgeving

Tijd en locatie

1 andere datums

14 mrt 2025, 09:30 – 16:30

Harderwijk, Leuvenumseweg 7, 3847 LA Harderwijk, Nederland

Over het evenement

Ik weet niet hoe het met u zit, maar wij kijken, ondanks onze liefde voor winter en wintervogels, in januari en februari toch ook wel uit naar het voorjaar. Eerste baltsende Grutto's in de weilanden, zingende Blauwborsten in de rietvelden, ratelende Zomertalingen in de plas- en moerasgebieden: wat kun je er enorm zin in hebben!

Deze excursie gaat u onderdompelen in dit heerlijke, prille voorjaarsgevoel middels een bezoek aan enkele prachtige gebieden waar het voorjaar reeds vanaf half maart volop te voelen is. Zowel Polder Harderbroek (Flevoland) als Arkemheen (Gelderland) zijn zeer vogelrijke gebieden die zowel voor de eerste voorjaarsdoortrekkers als voor broedvogels fantastisch zijn.

Het leuke van vogels kijken in maart is bovendien dat we ons precies op een kruispunt van lente en voorjaar bevinden, een periode waarin de soortenrijkdom zeer groot is. De eerste voorjaarssoorten zijn dus terug, terwijl veel wintergasten nog niet vertrokken zijn: hét recept voor een prachtige en gevarieerde vogeldag, waarbij ook flink gefotografeerd mag worden. En natuurlijk kan het programma altijd enigszins afwijken mocht er een leuke soort in de buurt opduiken; de route is bij ons nooit in beton gegoten.

Stap dus in onze minibus en ga mee op zoek naar uw eerste flinke shot voorjaar!

  • Aantal personen: Maximaal 8
  • Gids: Martijn Bot
  • Inclusief: Dag vogels kijken in kleine groep, koffie/thee en koek onderweg, een telescoop voor algemeen gebruik, gratis leenverrekijkers op aanvraag (mogelijk gemaakt door FOTO SIPKES in Groningen) een verslag met foto's na afloop, 21% BTW
  • Praktische informatie: Kleed u op de voorspelde verwachtingen. Vanwege de beperkte (auto)toegankelijkheid van de wegen door Arkemheen en het karakter van Harderbroek zitten er enkele kleine wandelingen in het dagprogramma, dus denk aan stevige schoenen. Lunch dient u zelf mee te brengen en nuttigen we op een mooie locatie.   Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

  • Arkemheen en Harderbroek

    Minibusexcursie

    € 79,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page