top of page

Dagexcursie: Voorjaar in nationaal park Weeribben en Wieden (inclusief vaartocht!)

Een dag lang wandelen en varen in Nationaal park Weerribben en Wieden in de mooiste en meest soortenrijke tijd: het late voorjaar.

Dagexcursie: Voorjaar in nationaal park Weeribben en Wieden (inclusief vaartocht!)
Dagexcursie: Voorjaar in nationaal park Weeribben en Wieden (inclusief vaartocht!)

Tijd en locatie

01 jun 2024, 09:30 – 16:30

Kalenberg, Nieuweweg, 8377 Kalenberg, Nederland

Over het evenement

Wegens succes ook in 2024 op herhaling: een dag lang wandelen en varen in Nationaal park Weerribben en Wieden in de mooiste en meest soortenrijke tijd: het late voorjaar. Alle broedvogels die het gebied meer dan een bezoek waard maken zijn inmiddels terug en ook de eerste specialiteiten op het gebied van vlinders en libellen vliegen weer rond (o.a. Zilveren maan en Sierlijke Witsnuitlibel)

We kennen het gebied en haar bewoners goed en we nemen u vandaag mee langs de beste en mooiste plekken, waarbij we uiteraard hopen om zo veel mogelijk van de soorten te zien die het gebied zo uniek en rijk maken: Purperreiger, Wielewaal, Boomvalk, Wespendief, Roerdomp, IJsvogel, Zwarte stern, Zilveren maan, Sierlijke witsnuitlibel enzovoort. Daarnaast is het natuurlijk voorjaar en ligt een leuke verrassing altijd "op de loer". En als ultiem doel: hoe geweldig zou het zijn om een Otter in de kijker/lens te krijgen! Nergens in Nederland is de kans zo groot als hier! Nogmaals: we kennen de goede plekken, maar je hebt er ook altijd een flinke portie geluk voor nodig.

  • Aantal personen: Maximaal 11
  • Gids: Martijn Bot
  • Startpunt: Weerribben en Wieden, exacte locatie volgt
  • Inclusief: Een dag wandelen onder leiding van een gids, vaartocht per fluisterboot, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek, digitaal verslag met foto's. 21% BTW
  • Prijs: 79 euro per persoon
  • Praktische informatie: De verplaatsingen tussen de locaties gaan per eigen vervoer (de afstanden zijn kort). Een telescoop is aanwezig en beschikbaar voor algemeen gebruik, leenverrekijkers zijn gratis op aanvraag beschikbaar (met dank aan FOTO SIPKES). Er zitten korte wandelingen in de excursie. Neem voldoende eten en drinken mee voor de hele dag en kleed je op de voorspelde weersomstandigheden.  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page